İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kozlu'daki imara aykırı iş ve işlemlerle ilgili hakkında soruşturma izni verdiği Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ve Meclis Üyeleriyle ilgili yeni bir soruşturma izninin daha hazırlandığı öğrenildi.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk'ün istifasının istenmesinin ardından Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın da adı bu yüzden gündeme geldi.

Pusula'nın edindiği bilgilere göre Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın Genel Merkez tarafından istifasının istenmeyeceği, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmanın selameti açısından görevden alınacağı ve belediyeye kayyum atanacağı iddia edildi.

Ertan Şahin'in ölümünün ardından Belediye Meclis Üyelerinin oylarıyla başkanlık koltuğuna oturan Kerim Yılmaz'ın önceki dönem başlayan yanlış uygulamaları sürdürmesi nedeniyle görevden alınacağı belirtiliyor.

Ak Parti kulislerinde "Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk'ün istifası isteniyorsa, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ı o koltukta kimse tutumaz" yorumları yapılıyor.

Editör: Pusula Gazetesi