Karadeniz Ereğli'de en uzun soluklu köy turnuvaları arasında yer alan Yalı Boyu Futbol Turnuvası'nda final karşılaşmaları Sücüllü Köyü Futbol Sahasında oynandı. Finalde, Bayatspor ile karşı karşıya gelen Sücüllüspor, 4-0'lık net skorla şampiyon oldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Topçalı Köyü Muhtarı Şakir Başol, Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez ve ilçedeki bazı mahalle muhtarlarının da izlediği karşılaşmanın bir bölümünü AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da izledi.

Turnuvada çok sayıda bayan taraftar, her sene olduğu gibi takımlarını tezahüratları ile desteklemek üzere sahada hazır bulundu.

İki grupla başlayan turnuvada A grubunda Sücüllüspor, Bayatspor, Ballıca Üçköy takımları; B grubunda ise Terzispor, Cebecispor, Karaosmanlarspor, Şöhretler, takımları katıldı.

Kurban Bayramı boyunca oynanan grup karşılaşmalarının ardından, gruplarda ilk iki sırada yer alan e Sücüllüspor, Bayatspor ile Terzispor ve Cebecispor takımları yarı finale kaldı. Yarı finalde Terzi'yi 4-2 mağlup eden Sücüllüspor ile Cebeci'yi 2-1 mağlup eden Bayatspor finale isimlerini yazdıran takımlar oldu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Final maçında Muhammet Dağcı (2) ve Tamer Aksakal'ın (2) golleriyle karşılaşmayı 4-0 kazanan Sücüllüspor turnuvanın bu seneki şampiyonu oldu.

Üçüncülük maçında ise Cebeci ekibini 6-5 mağlup eden Terzispor üçüncü oldu.

Turnuvada dereceye girenlerin ödüllerini Sücüllü köyü Muhtarı Hasan Kural takdim etti. Kural, kendi köyünün takımına hitap ederken, "Sizler böyle başarılara imza attığınız sürece, size de güzel bir saha sağlamak bizim boynumuzun borcu olsun. Sizleri kendim ve halkım adına kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum," dedi.

Turnuvada ilk üçe giren takımlara kupalarının yanı sıra şampiyon Sücüllü'ye Koç, 2. Bayatspor takımına koyun, 3. Terzispor takımına ise kuzu armağan edildi. Turnuvanın en centilmen takımı olan Üçköyspor'a kupa takdim edildi.

Turnuvada en az gol yiyen Sücüllüspor Kalecisi Alican Gür ve turnuvanın gol kralı Cebecispor'dan Doğukan Aykanat'a da sürpriz armağanlar verildi.

UYSAL: "ÇOK GÜZEL BİR TURNUVA OLDU!"

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da teknik komite masasından final karşılaşmasını izledi. Uysal turnuvayı değerlendirirken, "Çok coşkulu bir final maçı oldu. Yalı Boyu turnuvası bölgede en önemli spor organizasyonları arasında yer alıyor. Biz de bugün final maçını izlemek için geldik. Güzel, centilmenlik içinde bir karşılaşma oldu. Her iki takımı da kutluyorum" dedi.

Uysal, daha sonra seyircilerle selamlaştı, taleplerini dinledi. Uysal'a bu esnada Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Kural da eşlik etti. Seyirci olarak sahaya gelen köylü kadınlar, Uysal'dan sahaya ikinci tribün için destek istediler. Uysal daha sonra başka bir programa yetişmek üzere beraberindekilerle birlikte sahadan ayrıldı.

KULÜP KURMA ÇALIŞMALARI...

Bilindiği üzere Yalı Bölgesi'nde amatör liglerde sadece Bayatspor'un takımı bulunuyor. Bayatspor'un ardından Sücüllüspor'un da amatör ligde yer alması için çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

Kuruluş çalışmalarını yürüten heyetten İsmail Erdem, "Takımımızın şampiyonluğundan ötürü çok mutlu olduk. Bir süredir amatör kulüp olarak faaliyet göstermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Takımımızın şampiyonluğu bize bu konuda doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Sücüllü olarak kulüp çalışmalarımız tamamlandığında, amatör liglerde ses getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi