İnanıs Gazetesi Yazarı Adnan Küçükvar, Kulis adlı köşesinde Zonguldak kent merkezine yapılacak cami tartışmalarına yer verdi.

"BİR 'CAMİ SORUNUMUZ' YOKTU..." başlıklı yazı şöyle:

Hani, doğum hemşiresi, doğum sonrası kapıda bekleyen anne yakınlarına 'Müjde, turp gibi bir oğlan/kız çocuğunuz oldu' der ya?

Aynı onun gibi... Bizim de 'Olmadığı kadar', bir 'Cami sorunumuz' var artık.

'Caminin Adı' üzerinde henüz anlaşmış olmasak da... Kimi 'Sahil camii' diyor kime 'Protokol camii'. Kimi de 'Cuma camii'.

Aslında, bu gün bile sahil de böyle bir cami gerekli mi diye tartışıyoruz. Elbette, sahile bir güzellik katacaktır. Ancak, para/maliyet olarak Zonguldak'a yük olacağı bir gerçek... Tünel müteahhitlerine trampa edilip, başlanmıştı temel kazılarına. Ancak, döviz kurlarının taklası ile müteahhit cami konusunda, 'patinaj' yaptığı için 'ihale' Zonguldak halkına kaldığı söyleniyor.

Elbette, başta Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın ve iktidar partisi yöneticilerinin 'Umumi' istekleri çerçevesinde 'yer seçimi' ve 'yapımı' kararlaştırılan 'Camii' için, yük başta Zonguldak Belediyesi ile Zonguldak'ta ki 'Merkezi idarenin temsilcilerine'(bürokratlara) düşecek.

Bildiğim kadarıyla cami ile ilgili bir komite ve hesap var. Şimdi 'Pamuk eller cebe' filminin galası yapılır artık...

Bekleyelim.

Editör: Pusula Gazetesi