-ÖZEL İÇERİK-

CHP İl Başkanı Murat Pulat, 2003 yılında merkez ilçe başkanlığından istifa sebebinin delege seçimlerinin yapılmaması nedeniyle olduğunu açıkladı. Partililer tarafından sosyal medyada partinin yer alması ve yapılan tartışmaların hoş olmadığını belirten Pulat "Partimize yakışmıyor, üsttekiler biraz daha dikkat ettiği sürece aşağıdakiler de ona göre hareket edeceklerdir" dedi. Parti içinde adamcılığa karşı olduğunu belirten Pulat "Ben kimseyi bir yere getirmek ya da kimseyi bir yerden aşağı indirmek için burada değilim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, görevinin ilk gününde partideki hedeflerini anlattı.

"DAYANIŞMA İÇİNDE PARTİMİZİ 1'İNCİ PARTİ YAPMAK VE KAYBETTİĞİMİZ BELEDİYEYİ ALMAK OLACAK"

İl Başkanı Pulat, ilk hedeflerinin partiyi birleştirmek olduğunu belirterek "Seçildikten sonra söylediğim gibi partimizi barıştırmak, kucaklaştırmak ve birleştirmek olacak. Dayanışma içinde partimizi 1'inci parti yapmak, kaybettiğimiz belediyeyi almak ve Genel Merkezimize katkı verip amacımız iktidar olmak olacak. İlçe başkanlığım dönemimde yaptığım gibi en önemli hedefim partiyi kucaklaştırmaktı. O zaman birlikteliği sağladık, 25 senenin üzerine 2 milletvekili çıkardık. Partimizin bütün organlarıyla CHP'yi Zonguldak'ta 1'inci parti yapacağız" dedi.

"ÜSTTEKİLER BİRAZ DAHA DİKKAT ETTİĞİ SÜRECE AŞAĞIDAKİLER DE ONA GÖRE HAREKET EDECEKLERDİR"

Sosyal medyada partililerin yaptığı eleştirilerin hoş olmadığını belirten Pulat, şöyle konuştu; "Bu meselelerimizi sosyal medyada, basında ya da televizyonlarda tartışmanın yerine kendi aramızda halledip daha sağlam bir şekilde insanlara güven verecek bir ortam yaratmak istiyoruz. Hepimizin yanlışları ve hatalı oluyor. Bunları olmayacak yerlerde paylaşıp ya da demeç verip ortamı germek yerine kendi aramızda tartışıp konuşup halledeceğiz. Bundan sonraki sürecimiz böyle olacak. Buna büyük önem vereceğiz, çünkü beceremiyoruz, o zaman huzur olmuyor. Hala eskisi gibi o onu hakkında bir şey söyleyecek, bu bizim partimize yakışmıyor. Üyelerimiz de bundan şikayetçi, üsttekiler biraz daha dikkat ettiği sürece aşağıdakiler de ona göre hareket edecekler."

"O DÖNEMKİ MİLLETVEKİLİMİZ DELEGE SEÇİMLERİNİ YAPMAK İSTEMEDİ"

2013 yılında Merkez İlçe Başkanlığı'ndan neden istifa ettiğini açıklayan Pulat, şunları söyledi; "1 Nisan 2001'de ilçe başkanı seçildim, bizim il ve ilçe başkanlığı görevleri 2 yılda bir değişiyor. O süreçte genel başkanımız Deniz Baykal Kurultay takvimini 2.5 ay ileri attı. Benim de görev sürem uzamış oldu. Benim zamanki milletvekilimle yaşadığım bir sıkıntı oldu. Delege seçimlerine müdahale ettiler. Bende delege seçimlerinin yapılması gerektiğini kendilerine söyledim. Özellikle kadın üyelerimizin kendisinin milletvekilliği döneminde haddinden fazla başarılı olmamıza katkı vermelerinden dolayı özellikle kadın üyelerimizin de delege yapılmasını önerdim. O süreçte kendisi delege seçimlerinin olmasını istemedi. İstifa ettiğim tarih 13 Haziran 2003, görev süremin bitmesine 2 ay 13 gün olduğu için o sorumluluğun altına girmeyeceğimi söyledim. Ben bunu insanlara anlatamazdım, böyle bir listeyi imzalayıp da ilçe seçim kuruluna veremezdim. Bu üyeye anlatamazdım. Kendisi yapılmamasında ısrar edince yönetim kurulu arkadaşlarımız topladım ve istifa edeceğimi söyledim."

"YANLIŞ BİR ALGI YARATMAK İSTİYORLAR, HOŞ DEĞİL"

Bugün aynı tavırlar olsa yine istifa edip edilmeyeceği sorulan Pulat, şöyle konuştu; "Küsmek çocukça bir şey, ben küsmedim. Ben o zaman İlçe örgütüme sahip çıkmak adına bu işi yaptım zaten görev süremde bitmişti. İki ay on üç gün fazlaydı. 1 Nisan 2003'de görev süremim bitip kongre takviminin başlamadı lazımdı. Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın kongre sürecini 2.5 ay geri atmasıyla bu süre oluştu. Şimdi olsa öyle bir şey yapmam derken niye yapayım ki? Biz en zor zamanı genel seçimde yaşadık. Parti baraj dışındayken canla başla bu parti için çalıştık. Benim şahıslarla işim olmaz. Ben eğer yöntemlere ve uygulamalara takılıp kalırsa insanlar onlara küskünlük değil de kırgınlığım olur. Ama ben yine görev süremi bitiririm. O zaman nasıl bitirdiysem bu zaman da bitiririm. Yoksa çocuk değiliz, yaşımız gereği bazı şeyleri hazmetmesini de bilirim. İl başkanı seçimi sürecinde bütün ilçelere gittim hepsi ile görüştüm. Bana destek olmayanlar da oldu, destek olanlar da oldu. O zaman derdim kırılır küser 'ben oynamıyorum' derdim giderdim. Yanlış bir algı yaratmak istiyorlar, hoş değil. Bunu yaratanlar da o zaman bunlara sebep olan insanlar. O zaman ki bu işi tasarlayan insanlar yakışmıyor. Ben hiç bugüne kadar üst makamlara aday olup bir yerlere seçilirken şunun adamı bunun adamı diye bakmadım. Herkes Cumhuriyet Halk Partisi'nin adamıdır. O öyleymiş bu böyleymiş değil, bizim amacımız Cumhuriyet Halk Partisi'ni ileri taşımaktır. Görev veririz yapar yapamaz. Eğer öyle bir şey yaparsa kendisinden faydalanmayız olur biter. Ben kimseyi bir yere getirmek ya da kimseyi bir yerden aşağı indirmek için burada değilim."