Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı hakkında hazırladığı raporun gereği, Vali Erdoğan Bektaş tarafından yapılmayınca, konu Cumhuriyet Başsavcığı'na taşındı.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, toplantıya geç kaldığı için hakkında soruşturma açtığı Eğitim Bir Sen Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Saadettin Dede'ye söylediği, "Hani aleyhime bir açıklama yapmayacaktınız. Siz böyle yaparsanız, ben de eşimi sendikadan istifa ettiririm. Reisçi oldu mu her şey yolunda sıkıntı yok. Adamlar Erdoğan'ı neredeyse islamın 6. şartı, imanın 7. şartı gibi görüyorlar. Ama siz Reisçi olduğunuzda kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?" şeklindeki sözleri olay olmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, hakaret derecesine varan, iyi niyetli olmayan, kötü sözlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri'nin yaptığı inceleme tamamlandı. Rapor Zonguldak Valiliğine ulaştırıldı.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, müfettiş raporuyla ilgili gereğini yapmayınca İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Dini değerlere yönelik hakaret" iddiasıyla Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi