2017 ve 2018 yılında çıkan yeni yayınlara, basım tarihi 1985 yılı öncesi olan kitaplara, konusu maden ortamında geçen yerli ve yabancı filmlere, Yazar Rıfat Ilgaz ve A. Mümtaz İdil'e ayrı birer bölüm ayrılan sergide üç yüzü aşkın kitap yer alacak.

Bir ay sürecek olan kitap sergisi, geçen yıl aramızdan ayrılan Odatv Ankara Temsilcisi Yazar Ahmet Mümtaz İdil'in anısına düzenlenecek.

Zonguldak Sergi Odası'nın en çok ilgi gören etkinliklerinden olan sergi, kent tarihi üzerine çalışan araştırmacılar ve meraklılar için fırsat oluşturuyor.

3 Mart 1992 Kozlu grizu faciasının yıldönümünde başlayacak olan sergi boyunca film gösterileri ve söyleşiler yer alacak. Ayrıca, 2017 Karaelmas İbni-i Sina Kent Ödülü'nü alan kent tarihi araştırmacısı, emekli maden işçisi Erol Çatma'ya ödülü verilecek.

Zonguldak Kitapları Sergisi yılda iki kez düzenleniyor.

MÜMTAZ İDİL KİMDİR?

Zonguldak'ta 1952 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1974'te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne "misafir öğrenci" olarak devam etti. Prof. Dr. Cem Eroğul ve Prof. Dr. Mete Tunçay'ın öğrencisi oldu. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde İoanna Kuçuradi ve Oruç Aruoba'nın öğrencisi oldu. AÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde iki yıl yüksek lisans eğitimi gördü. Prof. Dr. İnci San ve Prof. Dr. Cahit Kavcar'ın öğrencisi oldu. 15 Mayıs 2017 tarihinde hayatını kaybetti.

Editör: Pusula Gazetesi