Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığına atanan Mükerrem Ayçiçek'in basına yaptığı açıklamalar parti içine tepkilere neden oldu.
Mükerrem Ayçiçek'in bir gazeteye yaptığı "Hata yapabiliriz ama yanlış asla yapmam. Kafama silah dayasalar kimse bana illegal bir iş yaptıramaz" şeklindeki sözleri "Mükerrem Ayçiçek'ten önce partide illegal işler mi oluyordu?" şeklinde yorumlandı.
Mükerrem Ayçiçek'in "Bugüne kadar makam ve mevki peşinde olmadık. Treni yoluna koyacağız inşallah. Ve tüm gücümüzle Zonguldak'a hizmet etmek için çalışacağız" sözleri ise bardağı taşırdı. Ak Partililer "Mükerrem Ayçiçek, Polat Türkmen, Milletvekili Adaylığı için İl Başkanlığı görevinden istifa edince İl Başlanı olmak istedi. Olamayınca trenden indi. Şimdi Polat Türkmen sayesinde trene yeniden bindi. Sözünün nereye gittiğini bilmeyen birisi" dediler.
"Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla enerjimizi Zonguldak için kullanacağız. Benim kimseye bir küskünlüğüm yok. Aynı potada birleşip partililerimizle hedefle doğru yürüyeceğiz" şeklinde açıklama yapan Mükerrem Ayçiçek'in Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Zonguldak Milletvekillerini aramadığı öğrenildi.
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı olarak atanan Mükerrem Ayçiçek'in 'Yeni atanmış Vali' havasında olduğunu belirten vatandaşlar bu tavırla görev yapmasının mümkün olmadığını söylediler.
Mükerrem Ayçiçek ile Ömer Selim Alan'ın sürekli çatışma içinde olacağı düşünen partililer "Ego savaşını kim kazanacak?" şeklinde iddiaya giriyorlar.