AK Parti kurmayları tarafından Baycuma'ya düzenenen ziyaretin ardından beldeye peş peşe müjdeler verildi. Beycuma'da düzenlenen toplantıya Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Zonguldak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İsmail Terzi, beldeye bağlı köy muhtarları, esnaf ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Beycuma ile ilgili hizmetlerin ve geleceğe yönelik projeler ile ilgili istişarelerin yapıldığı toplantıda Beycuma'ya bir çok müjde verildi. Beycuma'nın yöresel mutfak lezzetlerinin pazarlanacağı bir turizim projelerinin görüşüldüğüne dikkat çeken AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan diğer taraftan Büyükşehir statüsüne geçilmesi halinde bölge halkının ilçe olma taleplerini dinlediklerini ve gerekli meciler ile bu konuda iletişime geçeceklerine dikkat çekti.

Beycuma'nın 7 kilometrelik yolu için ihalenin yapıldığı ve şantiyenin kurulduğuna vurgu yapan Başkan Çağlayan, Devrek-Ereğli yolunun ardından Beycuma-Ereğli yolunun yapılacağını ve yolu kısaltacaklarını belirterek gerekli bölgelere viyadüklerin yapılacağı müjdesini verdi. Ayrıca Beycuma'nın kanayan yarası olan ve beldede büyük ihtiyaç olan banka şubesi hakkında girişimlerde bulunduklarına dikkat çeken Ak Partili Çağlayan, Miiletvekilimiz Özcan Ulupınar, İl Başkanımız Zeki Tosun , Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğünü ve gezici aracın Beycuma'ya giderek işlem yoğunluğuna bakacağını bunun akabinde beldeye Ziraat Bankası Şubesi açılması için zemin hazırlanacağını müjdeledi.

"YÖRESEL MUTFAK LEZZETLERİ"

Yapılan ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, "AK Parti Merkez ilçe Başkanlığı olarak Beycuma'ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette Beycumalı hemşehrilerimiz büyük teveccüh ile yoğun katılım sağladılar. Bu toplantıda görüş alışverişinde bulunurken Beycuma'nın geleceğine yönelik planlamalar yapıldı. Gelecekte neler yapılabilir, Beycuma ile ilgili ne gibi planlarımız var? Bunları görüştük, konuştuk, tartıştık. En önemli başlıklardan biri ise Beycuma'nın turizme açılması oldu. Beycum'nın doğal yapısını bozmadan bir kültür turizmine ve yöresel mutfak lezzetlerinin pazarlanabileceği bir proje düşünüldü. Bu doğrultuda insanların gelip bungalow tarzı yerlerde kahvaltı edebilmeleri düşünüldü. " dedi.

"İLÇE TALEPLERİNİN ARKASINDAYIZ"

Beycumalı vatandaşların büyükşehir statüsünün geelcek olmasından dolayı ilçe olma taleplerini dinlediklerini ve bu konu hakkında girişimlerde bulunacaklarına dikkat çeken Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, " Tabi diğer taraftan Büyükşehir statüsünün ardından vatandaşın bir ilçe olma talebi var bu bölgede. Karaman-Beycuma bölgesinin birleştirilip ilçe yapılabilir mi? Bu konularda istişarede bulunduk. Biz vatandaşlarımıza bu kararı verecek olan mercinin Ankara olduğunu belirttik. Devlet ve hükümet yetkilileri bu kararı verecektir. Biz bu talepleri iletebileceğimizi ve Beycuma halkı ne istiyorsa bu isteğin arkasında olacağımıza dikkat çektik. Bu doğrultuda biz samimi bir gayret göstereceğiz. Büyükşehir olunması taktirde ise yine Beycuma'ya Büyükşehir Belediyesi'nin şantiyesinin kurulması Beycuma'da bu hizmetlerin aksamaması gerekiyor. Tabi biz burada Büyükşehir ile birlikte daha fazla büyüyen ve gelişen bir Beycuma istiyoruz. Yine burada bazı vatandaşlarımızın talepleri oldu biz bunlarla ilgilendik. Tabi yine Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, İl Başkanımız Zeki Tosun Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Zonguldak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İsmail Terzi bizlerle beraberdi." Dedi.

"BEYCUMA-EREĞLİ YOLU YAPILACAK"

Beycuma-Ereğli yolunun yapımana başlanacağı müjdesini sözlerine ekleyen Başkan Çağlayan, "Beycuma'nın 7 kilometre boyunca olan yolu ihalesi yapılarak şantiyesi kuruldu. Çalışmalar başlıyor. Bu yol hem genişleyecek hemde kısalacak. Yine bu yol için bazı viyadükler yapılacak. Diğer taraftan Ereğli-Devrek yolu bitince Beycuma-Ereğli yolunun yapımına başlanacak. Bu işin takibi yapılacak. Bu yolda kısalmış olacak. " şeklinde konuştu.

"ZİRAAT BANKASI GELİYOR"

Beycuma Beldesinde yaşana banka şubesi sıkıntısına yönelik Genel Müdürlük ile görüştüklerini belirten Çağlayan önemli bir müjde vererek, "Yine Beycuma'nın kanayan yaralarından biri olan banka sorunu var. Ziraat Banka'sının gezici bankası şuan Çatalağzın'da. Bu konuyu genel müdürlük ile görüştük bu aracı yine Beycuma'ya getirip kazandıracağız. Gezi araç iş ve işlemlere bakacak. Bu yoğunluğa göre şube açılıp, açılmayacağına karar verilecek. " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi