Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Ereğli Belediyepor kötü geçen ilk yarının ardından ikinci yarıya umutlu bakıyor. Teknik heyet raporu doğrultusunda takımdan bazı futbolcular gönderilirken, yeni transferler de tek tek kadroya dahil ediliyor.
BELEDİYE MECLİSİ AYNİ VE NAKDİ YARDIM YAPILMASINI ONAYLADI
Ereğli Belediyesi Halil Posbıyık başkanlığında Ocak ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddesi gereği Ereğli Belediyespor Kulübü'ne 1 milyon lira aktarılması gündeme gelirken, meclis üyelerinin onayı ile gündem maddesi kabul edildi ve Ereğli Belediyespor'a belli periyotlarla Belediye bütçesinden 1 milyon lira aktarılacak.
SPOR KOMİSYONU KURULDU
Ereğli Belediye Meclisi Ocak 2020 toplantısında ayrıca grupların önerisiyle ilçedeki sportif faaliyetleri desteklemek, belediye-hükümet işbirliğiyle alt yapı çalışmalarını organize etmek üzere Spor Komisyonu kurulmasına karar verildi.
Komisyona CHP grubundan Tarkan Atik, Sertan Kuzu ve Satılmış Yiğit, AK Parti Grubundan ise Yahya Çakır, Zafer Yalman ve Fuat Ulaş seçildi.
1 MİLYON LİRA 11 BRANŞTA KULLANILACAK
Belediye Meclisi'nin Ereğli Belediyespor'a aktardığı 1 milyon tutarındaki bedelle Ereğli Belediyespor'un futbol branşı dahil Basketbol, Voleybol, Oturarak Voleybol, Hentbol, boks ve halk oyunları olmak üzere toplam 11 branşta kullanılacak. Ereğli Belediyespor'da futbol branşında toplam 275 lisanslı futbolcu bulunurken, diğer branşlarda toplam 260 lisanslı sporcu ve 190 da lisanssız kurs gören sporcu bulunuyor.
EREĞLİ AMATÖR KULÜPLERDE DESTEKLENECEK
Ereğli Belediyespor'un oluşturmuş olduğu spor komisyonu Ereğli'de bulunan amatör spor kulüpleri ile toplantı yaparak kulüp yöneticilerinin önerilerini dinleyecek ve bir rapor oluşturarak yönetime sunacak ve kulüpler maddi-manevi desteklenecek.