Zonguldak'ta bir araya gelen 19 mahallenin muhtarı, "Bütün Çocuklar Gülsün" sloganıyla başlattıkları proje kapsamında, gönüllülerin oynayacağı tiyatro oyunun gelirleriyle 200 çocuğun okul kıyafetlerini karşılayacak.
Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk ve Dilaver Mahallesi Muhtarı Bülent Bektaş, "Bütün Çocuklar Gülsün. Bir Tiyatro Biletiyle Geleceğe Umut Ol" adında proje başlattı. Proje kapsamında oynanacak tiyatro oyununun geliriyle 200 çocuğun okul kifayetlerinin karşılanması amaçlandı. Aralarında doktor, hemşire ve öğretmenlerin bulunduğu gönüllerden kurulu tiyatro topluluğunun GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda oynayacağı "Safinaz'ın İzdivacı" adlı tiyatro oyununun 30 Eylül'de sahneleneceği açıklandı.
19 mahalle muhtarı, bugün çalışmalar için bir araya geldi. Toplantıya katılan Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas da, muhtarların anlamlı bir projede bir araya gelmesinden çok mutlu olduğunu söyledi. Ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Nas, Zonguldak halkını projeye destek vermesini istedi.

Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk de tiyatroyu izlemek isteyenlerin 10 TL ile alacağı bilet ile bir çocuğun geleceğine katkıda bulunacağını söyledi. Her mahalledeki yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının tespit edilerek yardımların yapılacağını ifade eden Arslantürk, "Alınacak bir biletle onlarca çocuğun yüzü gülecek. Ben Zonguldak'ın bu projeye sahip çıkacağını düşünüyorum. Hep beraber çocuklarımız geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizde elimizi çocuklar için taşın altına koymalıyız. Bizler muhtarız. Ailelerin yanlarında olmalıyız, çocuklarımızı sevindirmeliyiz" dedi.

"Safinaz'ın İzdivacı" adlı tiyatro oyununu, Ters Köşe Tiyatro Topluluğu sahneleyecek. Oyuncular arasında doktor, okul müdürü, öğretmen, hemşire, ilaç mümessili ve muhtar olan Ters Köşe Tiyatro Topluluğu'nun sahneleyeceği oyun, 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 18.00'de Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda perdelerini açacak.

Sema İslim Utandı'nın yazdığı, yönetmenliğini Yahya Kasımfırtına'nın yaptığı oyunda; Doktor Bülent Gemici, Okul Müdürü Hayriye Aygen, Öğretmenler Emre Adatepe, Hüseyin Kahveci, Filiz Kahveci, Hemşire Gül Tuncel, Muhtar Ferit Arslantürk ve İlaç Mümessili Erhan Verit rol alıyor.

Editör: Pusula Gazetesi