Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas,mahalle ve köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kilise Restoranda yeni seçilen muhtarların kaynaşması ve tanışması için gerçekleştirilen programda konuşan Şerafettin Nas, muhtarlara bölgelerinde oy veren vermeyen bütün seçmenleri kucaklamaları uyarısında bulundu. Muhtarlığın önemine dikkat çeken Şerafettin Nas, "Size verilen muhtarlık mührünün bir örneği Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Muhtarlık bu kadar kutsal ve önemli bir görevdir. Bunu her zaman hatırlayınız. Herkesi kucaklayınız" dedi.

"PARANIN OLDUĞU YERDE DEDİKODU ÇOK OLUR"

Seçimi kazanmak ve kaybetmekten de öte devlette devamlılığın esas olduğuna dikkat çeken Nas, "Devlette görevin devamı var. Yarın bir gün onun yerine başkası alınır, bu süreç böyle devam eder. İl Genel Meclisi üyelerimizin hepsi ile eşit mesafede olun. Sorunlarınızı anlatın. Genelde köylerde ya cami hocası ile kavgalıdır ya da öğretmen ile kavgalıdır. Bir sürtüşme içindeler. Biliyorsunuz köylerde dernekler var. Bazı konular dernekler vasıtası ile yürür. İşte o dernekler ile çok iyi olmanız lazım. Para toplarken bir komisyon kurun. Para olan yerde çok dedikodu olur. 3-5 ay sonra kavga duyarsınız. 'Para topladık ne yaptın' diye. Topladığınız paraları kahveye veya caminin kapısına asın. Köy muhtarlarımızın tüzel kişi olduğundan dolayı çok dikkat etmesi lazım... Bu taşıdığınız mühür, sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve sizlerde var. Milyarlar verseniz alamazsınız. Ne çektiğinizi ne mücadele içinden geldiğinizi hepiniz gördünüz. Bunun değerini çok iyi bilmek lazım. Sizler tüzel kişisiniz. Bütçeniz var. Salma yapıyorsunuz. Makbuzlarınız var. Yani mahalle muhtarları gibi değilsiniz. Siz dilekçe ile Köyler hizmet götürme birliğine, İl Özel İdaresi'ne o köyün yollarını, sorunları hepsini toparlayıp, sizler kendiniz yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

"BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAYAMAZSAN O 5 YIL GEÇMEZ"

"Muhtarlar Konfederasyonu'nun devasa büyüklüğünü size söyleyeyim. Biz ağabey, kardeşiz. Bırakın başkanlığı, makamı, mevkiiyi... Biz dostuz arkadaşız" diyen Şerafettin Nas, "Birbirimize kenetleneceğiz. Mahallelerimizde arkadaşlarımızla ikili münakaşaya girmememiz lazım. Köyde ve mahallende birlik ve beraberliği sağlayamazsan inanın o 5 yıl size çok uzun bir zaman gelir. Kırgın olabilirsiniz ama asla küs olmayın. Kaybedeni de kucaklayın. Size oy vermemi olanı da kucaklayın ki yarın başkası seçildiğinde bu iş devam etmesin. Bu gibi makamlar elbet bırakılacak. Bizde teslim edeceğiz. Arkadaşlarımız ile zaman zaman görüşüyoruz. Konuşuyoruz kendi aramızda. Benim son dönemim. Bundan sonra muhtarlık adaylığı hakkında hiç bir şey düşünmüyorum. Ama yepyeni bir hekim kurdum. Sevilen sayılan. Daha ilk günden söylüyorum. Herkes zamanı geldiği zaman bırakmalı" şeklinde konuştu. Programda yeni muhtarlar tanıtıldı. Muhtarlar daha sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi