Ziyaretin basına kapalı bölümünde ise İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın görevden alınması konusu da gündeme geldi.

Çaycuma ve Alaplı Dernek Başkanları Recep Demirtaş'ın görevde kalması yönünde görüş belirtirken özellikle Devrek, Milletvekili Özcan Ulupınar'la ilgili haddini aşan ifadeler kullanması ve ilçeye yapılacak hizmetleri engellediği gerekçesiyle Recep Demirtaş'ın görevden alınmasını istedi.

Toplantıda Recep Demirtaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşündüğü için Özcan Ulupırar'ı rakip gördüğü bu nedenle yarışa girdiği iddiası da gündeme geldi. Zeki Tosun, "Doğmamış çocuğa don biçilmez" diyerek tartışmayı kapattı. Tosun, Recep Demirtaş'la ilgili olarak sıkıntıların bulunduğunu anlattı.

Ziyarette muhtarlar Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın danışmanı Levent Çebi'yi de Zeki Tosun'a şikayet ettiler. Alaplı heyeti "Levent Çebi'yi aşıp Milletvekilimizle görüşemiyoruz" dediler.

bilindiği gibi İl Genel Meclisi'ndeki Ak Partili üyeler de Genel Sekreter Recep Demirtaş'ın görevden alınması yönündeki görüşlerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi