Bolu'da oluşturulan Muhtarlar Hatıra Ormanı'na Vali Aydın Baruş'un da katılımıyla 3 yüz adet mavi ve batı ladin ile sedir ve karaçam fidanları dikildi
Bolu'da, Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Semerciler köyü sınırları içine "Bolu İli Muhtarlar Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, İl Mahalli İdareler Müdürü Kemal Özçelik, Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Hayri Mısırlıoğlu, ilimizde bulunan üç muhtar derneği başkanları ve muhtarların katıldığı fidan dikimi kapsamında 300 dönümlük araziye toplamda 5 bin adet fidan dikilecek.
Bolu'nun her köşesiyle cennet misali bir yer olduğunu ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, "Şu an etrafımıza baktığımızda doğanın bin bir türlü rengini görebiliyoruz. Bolu insanı da böyle cennet timsali bir yerde yaşamanın kıymetini çok iyi biliyor ve ormanlarını koruyor. Ormanlarımız iki açıdan çok önemli. Birincisi insana yaşama sevinci veriyor. Yani gördüğümüz yeşillik ve doğa hem gözlerimizi hem gönüllerimizi şenlendiriyor. Diğer taraftan da ormanlarımız topraklarımızın bekçisi vazifesini görüyor. Heyelan ve diğer etkenlerle topraklarımızın elimizden kayıp gitmesini, toprağımızın verimsiz hale gelmesini engelliyor. Bu açıdan Bolu'daki orman varlığımız gurur verici bir düzeyde. Bu yaptığımız etkinlikler kapsamındaki fidan dikme çalışmalarıyla, özellikle Orman Bölge Müdürlüğümüzün erozyona karşı mücadele çalışmaları kapsamında orman varlığımız günbegün artıyor. Biz de bundan gerçekten sevinç duyuyoruz. Bolu insanı etrafında ağaç görmeden yaşayamaz. Anadolu topraklarına ayak bastığımız günden beri yaklaşık bin yıldır buralarda yaşayan insanımız hep ormanla iç içe yaşamışlar, hem ormanın nimetlerinden istifade etmişler hem de bu çevreye gerekli değeri vermişler, ormanlarımızı korumuşlar. Bu açıdan da Bolu Halkına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi