Gün dolayısıyla ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Balkaş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gıda tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Anıta muhtarlık tarafından hazırlanan çelengi Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ve yönetim kurulu üyeleri koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren Başkan Ekrem Çelen şunları söyledi; "Muhtarlık müessesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil edeni devletimizin her noktasındaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımız bulunduğu mahalle ve köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızı devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak her sevinçte hem de hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımız zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığını manevi hazda olsa son zamanlarda yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir".

Ardından Öğretmen evi önünde muhtarlarla sohbet toplantısı yapıldı. Kaymakam Serkan Keçeli muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada; "Devletimizi temsil eden, vatandaşın yanında olan, köylüsü ile dertlenen, köylünün, mahallesin derdini kendi deri gibi takip eden, ailesinden, eşinden dostundan, işinden, vaktinden, mesaisinden fedakarlık yaparak insanlara faydalı olmaya çalışan muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Başkasının derdi ile dertlenebilmek kolay bir iş değil. Her insan önce kendisini ve çevresini düşünür. Ama muhtarlarımızın köyünün tamamını düşünmek zorunda. Köyün en ücra köşesinde köyü bozuk olan birisi varsa, hasta birisi varsa, ihtiyaç sahibi birisi varsa onu düşünmek zorundadır. 92 bin nüfusun Kaymakamıyım. Biz devlet olarak vatandaşımıza kaliteli hizmet götürebilyorsak en önemli destekçimiz sevgili muhtarlarımızdır. Vatandaşın doğrudan devlete dokunduğu kişiler muhtarlardır. Bu zor ve ağır görevi hakkı ile yapan muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Hepsine aileleri ile mutlu, huzurlu bir ömür diliyorum"şeklinde kouştu. İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş'in yaptığı duanın ardından program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi