Toplantı hakkında yeterince duyuru yapılmamasından dolayı haberdar olmadıklarını belirten Çelen; "İlçemizde faaliyet gösteren OYKA Enerji San. ve Tic. AŞ. tarafından yapılması planlanan OYKA Enerji Biokütle Santrali projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının Çaycuma Kıncı Düğün Salonu'nda yapıldığını öğrendik. Öğrendik diyorum, çünkü ilçemizin geleceğini ilgilendiren böyle bir yatırımın ÇED toplantısı için derneğimiz dahil hiçbir sivil toplum kuruluşuna haber verilmemiştir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen arkadaşlarımız proje ile ilgili birkaç kişiye bilgi verip toplantı yapıldığına dair tutanak tutarak salondan ayrılmışlardır.

Bölge muhtarları olarak çevreye ve havaya zarar vermeyecek, bölge insanına istihdam sağlayacak hiçbir yatırıma karşı değiliz. Zaten bölgemizde çalışan termik santraller yüzünden çekilen sıkıntılar ortada iken Zonguldak'ın tarım ve hayvancılıkta gelişme gösteren içlerinden biri olan Çaycuma'nın İstasyon Mahallesinde faaliyet gösteren OYKA'nın kurmayı düşündüğü enerji santrali projesinde hangi yakıtlar kullanılacak? Çevreye zarar verecek mi? İleride santral kapasitesi artırılacak mı? Tarım OSB bu santralden etkilenecek mi? Tüm bu sorulara cevap almamız için yapılacak ÇED toplantısı için muhtarlar dahil tüm sivil toplum kuruluşlarının haberdar olmasını beklerdik. Sessiz sedasız kendi aralarında gerçekleştirdiklerini öğrendiğimiz toplantıyı kabul etmiyor, ÇED toplantısının daha geniş katılım ile yapılamsını istiyoruz. Bu konuda OYKA Enerji San. Tic. A.Ş. ile Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden bir açıklama bekliyoruz"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi