Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından Zonguldak Merkez'deki 19 mahalle muhtarına, Zonguldak ile ilgili genel ve istatistiksel bilgiler verilmek üzere Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanlığı&[#]8217;nda slayt sunumu gerçekleştirildi.

NAS: "TÜİK&[#]8217;E İNANMAK ZORUNDAYIZ"

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü&[#]8217;nden arkadaşımız Uzman Gökhan Önsoy, Merkeze bağlı mahalle muhtarlarımızı bilgilendirmek amacıyla hem slayt gösterimi yapacak, hem de şehrimizin istatistiksi bilgilerini verecek. Bu bağlamda, bu toplantılar zaman zaman diğer ilçelerimizde de oluyor. Biz başlangıcımızı Merkez'de 19 mahalle muhtarımız ile yapıyoruz. Son yapılan sayımlarla beraber bilgileri, net bilgileri Türkiye İstatistik Kurumu bizlere verecektir. Türkiye İstatistik Kurumu'na inanmak zorundayız. Çünkü bütün bu bağlamda bilgiler kendilerindedir" dedi.

ÖNSOY: "ZONGULDAK İLE İLGİLİ İSTATİKSEL BİLGİLER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Mahalle muhtarlarını hazırlanmış olan slayt gösterisi ile bilgilendiren TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü Uzmanı Gökhan Önsoy, "Bu sunum, bizim diğer kamu kurumlarını, diğer dernekleri, vakıfları bilgilendirmek amacıyla yaptığımız sunumdur. Türkiye İstatistik Kurumu'nun ilk slaytında kendi çalışmaları var. Diğer slaytta ise, Zonguldak ilinin nüfus verileri gibi çeşitli veriler var. Bu şekilde çeşitli kurumlara giderek bilgilendirmeler yapıyoruz. Burada Zonguldak ile ilgili genel bilgileri, istatistikleri vermeye çalışacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi