Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet Gökçınar, Başkan Ömer Selim Alan'ın il dışında olması sebebiyle 9 gün başkanlığa vekalet ediyor.

Kurban Bayramı süresince yoğun ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Gökçınar, mahallelerde yol çalışmaları yaptıklarını belirterek sürekli olarak sahada olduğunu belirtti.

Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin'in arife günü Asri Mezarlık'ın çevresinin temizlenmediği yönündeki eleştirileri sorulan Gökçınar "Ben o konuda yorum yapmayayım. Sayın başkanımız geldiği zaman ona gereken cevabı verecek. Aslında çok ilgi gösterdik o gün mezarlıklara. Saat başı araba gönderdik. Muhtarımız yine de şikayetçi oldu, 'gelmiyorlar, çalışmıyorlar' falan diye. Ben onu başkanımıza havale ediyorum. Başkanımız geldiği zaman onunla ilgilenir" dedi.

Muhtar Girgin, mezarlıklara bakım yapılmadığını ileri sürerek Belediye Başkanı Ömer Selim Alan' a sert elestirilerde bulunarak "Ey Zonguldak Belediyesi İtfaiye sorumluları. Bugün arife, yarın bayram. Çınartepe Mahallesi, Baştarla Mahallesi, Asri Mezarlık civarını toz içerisine. Kim arıyorsa araç gönderdik diyor. Yalan söylüyorsunuz. Allah sizi bildiği gibi yapsın sizleri. Orada bekleten başkan, yarın halka hesap verecektir. Tüm Zonguldak bugün Asri Mezarlık'ta. Millet rezil oldu. Bir sulama yapmadılar. Belediye Başkanım Ömer Selim Alan'a Asri Mezarlık civarında vallahi billahi millet sana isyan ediyor. Bilgin olsun. Elemanların senin kuyunu kazıyorlar" demişti.

"HEP SAHADAYDIK, HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMADIK"

Mehmet Gökçınar, 9 günlük vekaleti ile ilgili Pusula'ya şu açıklamayı yaptı;

"9 gün vekalet edeceğim. Bayram sürecince mahallelerimize kontrole gittik. Çalışanlarımızla birebir istişare ettik. Çalışan personelimizle bayramlaştık. Bayramda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bütün çalışmalarımız her gün devam etti. Sulamalar olsun, mezarlıklarda olsun, , çalışmalarımız devam etti. Güzel geçti, herhangi bir sıkıntı yaşamadık bayramda. Bayramdan sonra da mesai başladı. Sokak aralarında arkadaşlarımız bozulan yerlerde parke çalışmalarına devam ediyorlar. Küçük dokunuşlarla başladık. Şu anda bir aksaklık yok. Herkes görevinin başında devam ediyor. Protokol bayramlaşmasına katıldık. Ortam bizim için farklı geçti. Biz ilk defa böyle bir protokol ortamına katıldığımız için, benim için farklı bir heyecandı. İlk defa olduğu için böyle oldu ama bundan sonra böyle olmaz diye düşünüyorum. Her şey güzel geçti."

"DOLMUŞÇULARIN HALK OTOBÜSLERİNDEN ŞİKAYETLERİ OLUYOR"

Şoför esnaflığı yapan Mehmet Gökçınar, şoför esnafının sıkıntısını iyi bildiğini belirterek şöyle konuştu;

"Şoför esnafı hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Geldiği zaman başkanımla biz bu konuda zaten komisyondayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Trafik komisyonundayız. Başkanımızla beraber birebir çalışmalarımız devam ediyor. İleri ki günlerde yine olacak. Dolmuşçuların fazla bir sorunu yok diye düşüyorum ama yine de şikayetleri var kendi çaplarında. Bunlar halk otobüsünden oluyor. Halk otobüsünün dolmuşçulardan şikayeti oluyor. Böyle ufak tefek şikayetler oluyor. Bunlar her iş yerinde olan şeyler. Bunları zamanla gidermeye çalışacağız. Arkadaşlarımızın da bu yönde bizden beklentileri var. Belediyedeki tüm arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Herhangi bir aksaklık yoktur. Ben her gün sahadaydım arkadaşlarımızla beraber, çalışanlarımızla beraberdim her gün. Güzel çalışmalarımız oldu. Hiçbir şikayet almadık. Yine de inşallah almayız. Böyle devam ediyoruz. Başkanım zaten pazartesi günü geliyor. Belediye gayet güzel şu anda. Bir sıkıntımız yok."

Editör: Pusula Gazetesi