Ankara Yenimahalle Müftülüğü görevinden 7 Aralık 2016 tarihinde üçlü kararname ile Zonguldak Müftülüğü görevine atanan Rüstem Can, görevine başladı.

Aynı kararname ile Ordu Müftülüğü'ne tayin olan Mürsel Öztürk'ten bugün görevi devralan Müftü Rüstem Can, sabah saatlerinde daire personeliyle bir araya geldi. Müftülük makamında gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşma yapan Öztürk, iki yıl gibi kısa bir süre de olsa Zonguldak'ta görev yapmanın mutluluğunu ve Zonguldak'tan ayrılmanın burukluğunu hissettiğini dile getirdi. Görev süresince Zonguldak'a ve Zonguldaklılara hizmet etmenin bahtiyarlığına değinen Müftü Mürsel Öztürk, din hizmetleri adına başlatılan faaliyetlerin bundan sonraki süreçte de yeni Zonguldak Müftüsü Rüstem Can tarafından tüm hızıyla devam ettirileceğine olan inancını dile getirdi.

Zonguldak Müftüsü Rüstem Can ise; bugüne kadar Din-i Mübin-i İslam'a yurdun her yerinde ve Zonguldak'ta hizmet eden Müftü Mürsel Öztürk'e değerli hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni görev yeri olan Ordu Müftülüğü'nde de başarı ve hayırlı hizmetler diledi. Hedeflerinin il genelinde görev yapan tüm din gönüllüleriyle beraber ekip ruhuyla hareket ederek, birlik ve beraberlik ruhu içinde, toplumun tamamına ulaşmak olduğunu belirten Müftü Can, "Bu güne kadar gerek ilimiz, gerekse ülkemiz için gayret eden, alemi İslam'a hizmet eden, eser bırakan şahsiyetleri minnetle, hayırla yad ediyor yeni görevimin ülkemiz, milletimiz, Zonguldak'ımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenab-ı Hakk'ın inayetinin hep bizimle birlikte olmasını, tevfikini refik eylemesini diliyorum" dedi.

Daire personeliyle de tek tek tanışan Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, Müftülük beratı ile mührünü devraldı. Program, Müftü Mürsel Öztürk'ün Müftü Rüstem Can'a sarık ve cübbe giydirmesiyle son buldu.

Müftü Rüstem Can, dünkü Cuma namazında da vaaz vererek, Zonguldak'taki görevine resmen başlamış oldu.

RÜSTEM CAN KİMDİR?

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Gökçekaş Köyü'nde 3 Ocak 1969 tarihinde doğdu. Anne ve babasının Milli Eğitim'deki memuriyetlerinden dolayı eğitimine İstanbul'da başladı. İlkokulu Fatih'te Vasıfçınar İlkokulu'nda okuduktan sonra Fatih/Hırka-i Şerif Kur'an Kursu'nda merhum Ziya Atıcı Hocaefendi'den hafızlığını ikmal etti. Düzenlenen Türkiye hafızlık yarışmalarında İstanbul'u temsil etti. 1981'de İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne kaydolarak 1988'de buradan mezun oldu. Yine aynı yıl açılan imam-hatiplik imtihanında başarılı olarak 2 Ocak 1989'da İstanbul- Şile'de imam-hatip olarak göreve başladı. 1992 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanmasının akabinde Erzurum Merkez Üniversite Lojmanları Camisi'nde görev aldı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne yatay geçiş yaparak Beyoğlu Müftülüğü'ne bağlı Turşucu Hüseyin Çelebi Camisi'nde imam-hatipliğe devam etti. Buradan Haseki Eğitim Merkezi'ne devam ederek, 2002 yılında mezun oldu. "Başlangıçtan Günümüze Kur'an Tefsiri" isimli mastır tezini tamamladı. Kısa süreli olarak Kağıthane'ye bağlı Abdulhamit Han Camisi'nde görev yaptıktan sonra yapılan eğitim merkezi öğretmenliği sınavında başarılı olarak Samsun Eğitim Merkezi'ne stajyer öğretmen olarak atandı. Yaklaşık iki ay sonra yapılan müftülük imtihanında başarılı olarak 2002 yılında Şırnak/Beytüşşebap'ta İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2004 yılında Çankırı/Atkaracalar ilçesine tayin oldu. 2006 yılında İsveç/Göteborg'taki Göteborg Diyanet Camisi'nde din görevlisi olarak görevlendirildi. Yurtdışında kaldığı süre içerisinde İngilizce ve İsveççe eğitimine devam ederek, lise seviyesinde diploma aldı. 2010 yılında yurtdışı dönüşünde Amasya'nın Göynücek ilçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı ve burada iki yıl görev yaptıktan sonra 2012 yılında Rize İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı. 27 Ocak 2015-Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara Yenimahalle İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Can, Arapça, İngilizce ve İsveççe biliyor, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı'nda doktora yapıyor.

Editör: Pusula Gazetesi