"BitCoin" ve "OneCoin" gibi sanal ve dijital para ticaretlerini değerlendiren ve vatandaşları uyaran İl Müftüsü Rüstem Can, "Bu tür sanal ve dijital para birimlerini kullanmak, bunların ticaretini yapmak haramdır. 2 imamın görevden alınması, tabi ki sadece sanal para birimini kullanmalarından kaynaklanmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, imamlarla ilgili 2017 yılında bir soruşturma başlattı ve bunun sonucunda da böyle bir karara vardı" dedi.

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, 2 imamın sanal para birimi kullandıkları gerekçesiyle görevden alındığı iddiasının ardından açıklama yaparak, "BitCoin", "OneCoin" ve benzeri dijital para birimleri ile yapılan ticaretin haram olduğunu söyledi. Pusula'ya konuşan Müftü Rüstem Can, "Bu tür sanal ve dijital para birimlerini kullanmak, bunların ticaretini yapmak haramdır. 2 imamın görevden alınması, tabi ki sadece sanal para birimini kullanmalarından kaynaklanmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, imamlarla ilgili 2017 yılında bir soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı müfettişler, gerekli soruşturmayı yaparak, böyle bir karara vardılar. Ancak sanal para veya buna benzer işlerle uğraşmak haramdır. İmamlık, diğer memurluklarla karıştırmamalıdır. İmamlık daha fazla dikkat ister" dedi.

"İMAM HAKKINDA 'ÇORAPSIZ CAMİYE GİRDİ' DİYE SORUŞTURMA AÇILMADI"

Kentte geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen imam hakkında da, "çorapsız camiye girdiği" gerekçesiyle bir soruşturma açılmadığını belirten Müftü Can, "İmam arkadaşımız hakkında böyle bir olayla ilgili soruşturma açılmadı. Kendisi hakkında çıkan haberlerin ardından araştırma yaptırdım. Hakkında 2007 yılından bu yana açılan başka bir soruşturma yoktur. İmam arkadaşımız, hastanede şekeri olduğunu ve bu nedenle dengesini kaybederek düştüğünü söylemiş" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi