Devrek'te yayın yapan Bölge Haber Gazetesi köşe yazarlarından, eğitimci Burhan Kadir Kurmalı'nın yazdığı ve Karina Yayınları'nda çıkan 'Müfide' adlı romanı Devrekli okurlarıyla buluştu.

12 Mayıs Cumartesi günü 13:00 ile 17:00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde düzenlenen imza gününde Burhan Kadir Kurmalı 'Müfide'yi okurlarıyla buluşturdu.

İmza törenine Müfide Güzin Anadol'un kızkardeşi Ülker Anadol Başçıl, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turam, ilçe Miili Eğitim Şube Müdürü Oğuz Bölge, Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uzundal, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Devrek Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç ve çok sayıda davetli misafir ile okur severler katıldı.

Burhan Kadir Kurmalı, yeni kitabını hakkında bilgi verirken şunları söyledi. "Müfide'yi hiç tanımadım. Devrek Cumhuriyet Meydanı'nda heykeli ile yaşıyor. Ama öğrencileri onunla ilgili bilgilerle beni aydınlattılar ve Müfide'yi romanımla da yaşatmaya karar verdim.

1954- 1961 yılları arasında Devrek Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan, Devrekli bir ailenin çocuğu ve yetiştirdiği öğrencileri ve yazdığı şiir ve romanlarıyla tanınan bir öğretmendir Müfide Güzin Anadol. 'Müfide' adlı romanımda Devrek'teki yaşamını konu aldığım romanda kahramanlar gerçek, yaşananlar kurgudan oluşmaktadır" dedi.

Davetlilere sunulan türkü dinletisinin ardından Kurmalı 'Müfide'yi okurlarına imzaladı.

Editör: Pusula Gazetesi