Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 13'üncü Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Meclis açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı. Bir gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı konuşan Ak Partili Meclis Üyesi İsmet Açıkgöz, yapılan ilçelerde spor faaliyetlerini beğenmediğini belirterek Gençlik Hizmetleri ve Spor ileç müdürlerini sert dille eleştirdi.

AÇIKGÖZ: "TAŞRADAKİ ÇOCUKLARI DA GEZMEYE GÖTÜRÜN"

Açıkgöz, Spor Komisyonu Başkanı olarak yapılan çalışmalar hakkında önerilerde bulunarak "Spor alanında meclis olarak çalışmalar yapıyoruz. Ancak ben meclisten rica ediyorum, bu sahalarla ilgili gerekli bütçeyi ayırsınlar. Gençlerimizin spor yapacağı alanları en azından spor yapabilecek sivilleri getirsinler. Bunların sayılarını çoğaltmak önemli değil. Daha kaliteli hale getirmek önemli. Buna ilave olarak söylemek istediğim geçen sene Kozlu'da bir uygulama yaptık. Köylerimizdeki okullara spor malzemesi bırakmıştık. Gerçekten çok güzel bir uygulamaydı. Çocuklarımız çok sevindi. Meclisteki arkadaşlarımızın sosyal projeleri önem vermelerini istiyorum. İlçelerimizde ki gençlik hizmetleri müdürlüklerimizin saz çalmadan başka işleri yok. Bu müdürlükler daha çok amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Ben bir meclis üyesi olarak Spor Komisyonu başkanı olarak yaptığı işlerden hiç memnun değilim. Sürekli aynı kişiler seyahate götürülüyor. Köyde taşralarda hiçbir il görmemiş Çocuklarımız varken Şehirden aynı çocukları seyahate götürmek işte doğru bir davranış değil. Bu insanların vicdanını rahatsız ediyor. Gençlik Hizmetleri Müdürlüklerinin bundan sonraki yapılan seyahatlerde köy çocuklarını da katarak program yapmalarını öneriyorum. Çanakkale, İstanbul ve Antalya gibi şehirleri görmek bu çocukların da hakkıdır. Arkadaşlarımızdan diğer meclis yesi arkadaşlarımız da bunların takipçisi olsun" dedi.
Bir sonraki toplantının 16 Kasım Cuma günü yapılması kararıyla meclis ona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi