Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı, 1 işçi kurtarıldı. Yaklaşık 8 saat süren kurtarma çalılmalaronın ardından 2 madenci sağ olarak kurtarıldı .

2 maden işçisinin kurtarılması için ise TTK Tahlisiye ekiplerince çalışma başlatıldı. Gelen son dakika bilgisine göre göçükte kalan 2 madenciden ses geldiği ve yardım istedikleri işçimize ulaşıldı. Vali Ahmet Çınar, 2 işçiye sağ salim ulaşıldığını belirterek, "Durumları gayet iyi. TTK Genel Müdürü işinin başında takip ediyor. Birazdan işçileri çıkaracaklar. TTK'nın bu kazalarla ilgili kurtarma ekbi var. En iyi en tecrübeli ve en profosyonel ekibi. Herkes işnin başında. Bütün kurumlar burada. Allah beterinden saklasın."

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ise işçilerle sesle iletişim sağlandığını söyleyerek, "Sağlık durumlarının iyi olduğu sesle iletişim sağlandığı haberlerini aşağıdan alıyoruz. İnşallah kısa zamanda da onların dışarı çıkarılmasını bekliyoruz. Allah bize böyle kazalar bir daha göstermesin. Aşağıda temsilci arkadaşlarımız da var. Ne kadar süreceği konusunda bir şey söylemek doğru olmaz. Doğa ile mücadele ediyorsunuz yer altında. En kısa sürede çıkartılırlar arkadaşlarımız inşallah. Tahkimat yapılarak son derece güvenli şekilde arkadaşlarımızı göçükten almak istiyoruz." dedi.

2 madenciye yaralı halde ulaşıldı. Yaralı madenciler hastaneye kaldırıldı . Madencilerin hastanedeki tedavisi süriyor.

ttkda-gocuk-3-isci-mahsur-kaldi
TTK'da göçük: 3 işçi mahsur kaldı

Editör: Pusula Gazetesi