Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde ikincisi gerçekleştirilen 'Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon Mobilya Fuarı" sona erdi. Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Ekpolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Ekpolife Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarı değerlendiler.

KEÇELİ; 'İLERİDE DAHA PROFESYONEL FUARLAR YAPILACAK"

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli fuarların ilçede yeni yapılmaya başlanmasından dolayı eksik ve sıkıntıların bulunabileceğini ifade ederek; "Her geçen yıl daha iyiye, daha güzel daha profesyonel bir fuara doğru emin adımlarla ilerlememiz gerekiyor. Fuarlar kenti olma yolunda ilerliyoruz. Yavaş yavaş bu fuar kültürünün ilçemizde başlatmış olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah gelecek yıllarda fuar sayımızı artırarak hem firmalar hem ziyaretçiler nezdinde daha da profesyonelleşerek daha dolu, Ankara, İstanbul fuarlarına yaklaşma çabası içinde olmak zorundayız. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartları da düşündüğümüzde fuarın verimli geçtiğini düşünüyorum. İkincisini gerçekleştirmiş olmamıza rağmen başarılı güzel, eksiği, hatası, sevabı ve günahı ile güzel bir fuarı geride bıraktık.
Fuarlarda emeği geçen önceki ve şu anki Valimize, Belediyemize, Ticaret Odamıza, BAKKA, Çaycuma OSB, Özel İdare Müdürlüğüne, fuar firmamıza, sponsorlarımız Çanakçılar, Oen Enerji ve Alagözler Şirketler Grubu'na tek tek teşekkür ediyorum. Filyos Projesi hayata geçen kadar emekleme döneminde de olsa fuarları hayata geçirebilirsek, proje hayata geçtiğinde akla hayale gelmeyen fuarları gerçekleştiren güçte olacağız. Fuarların tanıtımını da katkı veren basın mensuplarımızı da unutmayalım. 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek '3'ncü Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına' tüm bölge halkını davet ediyoruz" "diye konuştu.

ERDOĞAN; 'FUARI 47 BİN 682 KİŞİ ZİYARET ETTİ"

Ekpolife Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan ziyaretçi sayısı ile ilgili bilgi verirken; " 47 bin 682 ziyaretçiyi kayıt altına aldık. Bu sayı geçen yıla oranla biraz daha fazla. Özellikle Pazar günü öğleden sonra izdiham yaşandığını söyleyebiliriz. Bu yıl İstanbul, Ankara gibi şehirlerden gelen ve büyük firmaların burada olduğunu bilen bölgeye ilgi duyan kişilerin ziyaretçi olduğunu gördük. Önümüzdeki yıl fuar kendi kalibresinin üzerine çıkacak gibi görünüyor. Katılan firmaların çeşitliliği artacak diye düşünüyoruz. Nitelikli ziyaretçisi sayısı bu yıl fazla idi. Ziyaretçi sayısı bölge için kıymetli bir rakam"şeklinde konuştu.

KANTARCI; "BAŞARILI BİR FUAR GEÇİRDİK"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da başarılı bir fuar geçirdiklerini ifade etti. Kantarcı; "İçinde yaşadığımız ekonomik sorunlara rağmen böyle bir sonucun ortaya konmasında önemlidir. Çaycuma gibi bir ilçede fuar nedeniyle canlı bir ziyaretin gerçekleşmesi çok sık görülen bir durum değil. Bunun kıymetini bizlerin özellikle işadamı ve tüccarın daha çok bilmesi lazım. Çaycuma olarak hem Filyos Nehri'nin kenarında hem de Karabük-Bartın- Zonguldak üçgenin ağırlık merkezinde bulunuyoruz. Coğrafi yönden Çaycuma'nın her zaman avantajı var. 3 yıldır yapılan bu fuarların başarılı olmasının altında Çaycuma'nın konumunun çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Yoksa bir ilçede fuar yapıp başarılı olmak kolay değildir. Başta sayın Valilerimiz ve Sayın Kaymakamız olmak üzere odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tabii ki işin gerçekleşmesini sağlayan fuar firmamıza şükranlarımızı sunuyorum. Önümüzdeki yıl alt yapı olarak daha rahat olacağız. Kalıcı hale gelmesi , OSB'deki üreticilerimize, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odası mensuplarından fuarlara daha çok sahip çıkmalarını bekliyorum"diye konuştu.

KAMİTOĞLU; "İLÇEMİZDE FUARCILIK ŞİRKETİ OLMASI LAZIM"

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu fuarın yararlarını ve eksiklerini dile getirirken; " Bölgemiz coğrafi konumu itibari ile 3 tane ilin ortasında olması ve Kastamonu , Bolu ve Düzce'yi kapsaması ile fuar anlamında gerçekten çok avantajlı. Öncelikle bir fuarcılık şirketini mutlaka kendi ilçemize çekmemiz lazım. Fuar alanında yer alan şirketleri konuşlandırıp ziyaretçi kabul etmemiz lazım. Önemli olan şehre ziyaretçilerin gelmesi. Ne kadar dışarıdan ziyaretçi getirip ilçemizi tanıtabilirsek o kadar iyi olur. Fuar bu sene sıkıntılı geçti. Bizim üyelerimiz ya da geçen sene yer almış firmalar katılmak istemedi. Bu demek ki insanların buradan çok bir şey elde edemeyeceği gibi bir hissiyatına sebep oluyor. Biz onlara ilerdeki projeksiyonu gösterebilirsek seve yer alacaktır. Bu yıl birazda ekonomik sıkıntılardan dolayı böyle bir ortamla karşılaştık. Ancak fuar yetkililerinin bu süreci iyi yönettiğini düşünüyorum. Ziyaretçi sayısı da bizim için bir umut ve fırsat doğuruyor. İlçeyi tanıtmak için iyi bir iş yaptığımız anlamına geliyor. Destek veren herkese teşekkür ederim. Benim kurumum açısından bakarsak ben çok umutlu ve heyacanlıyım"şeklinde konuştu.
Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın , Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ve Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan görüşlerini ifade ederek eksik ve sıkıntıları dile getirdiler.

Editör: Pusula Gazetesi