Ak Parti Zonguldak İl Başkan yardımcısı Muammer Avcı, Mithatpaşa 1 ve Mithatpaşa 2 Tünelleri inşaatını ziyaret ederek firma yetkililerinden bilgiler aldı. Avcı, sosyal medya hesabından projenin imalat tutarının 126 Milyon tl olduğunu ve projede 190 kişinin çalıştığını duyurdu.

Avcı, Mithatpaşa Tünelleri inşaatında 'bir kazmada bizden olsun' diyerek sosyal medya hesabından tüneller projesinin detaylarını madde madde yazarak şöyle açıkladı;

"Yakınen belirli periyotlarla takip ettiğimiz Mithatpaşa tünellerimiz,sadece istikametinde olan Kilimli, Gelik, Çatalağzı, Filyos yönüne ulaşımı daha konforlu ve kısa hale getirecek bir proje değildir. Aynı zamanda Zonguldak merkezimizin iç trafiğini Tuik verilerine göre %37 oranında rahatlatacak şehrimize katma değeri yüksek bir projedir.

Bu proje ikinci makas mevkiinden başlayıp,Kilimli ilçemizin girişine kadardır. İlk kez 1975 yılında dillendirilip, yapımı Ak parti hükümetimize nasip olmuştur ve toplam imalat tutarı 126 Milyon tl dir. Proje imalatında an itibari ile 190 kişi çalışmaktadır.

Tünellerimizin iç zemini ağırlıkta killi yumuşak toprak ve su temasında çamurlaşabilen kayalardan oluşmaktadır. Zeminin bu yumuşaklığı tünel çalışmalarımızı UMBRELLA SİSTEMİ (Şemsiye sistemi) ile delikli kazıklara beton enjekte edilerek günde bir tüpün ,bir tarafında 1 metre ilerlemeye mecbur bırakan bir durumu beraberinde getirmektedir.
2 tüpün ,iki tarafındada çalışma devam ettiği için ,1 günde toplamda 4 metre ilerleme sağlanmaktadır.

İkinci makas mevkiine gelindiğinde,yüzümüzü Tüplere döndüğümüzde
Sağdaki T2 tüpü 1540 metre,Soldaki T2 tüpü 1564 metredir. Buna göre ; Sağdaki T2 tüpünde açılması gereken kalan hafriyat metresi 254 metre,Soldaki T2 tüpünde kalan alan 328 metredir.

Acil durumlara karşı,tünelleri birbirine bağlayan ,20 metre uzunluğunda,6 metre genişliğinde 2 ayrı bağlantı tüpleride olacaktır.

Yüklenici firma Tünel açma çalışmalarını devam ettirirken,aynı zamanda, açılan kısımlarla ilgili yaklaşık bir ay önce getirttiği kalıplarla üst yarım küre betonlama işleminede devam etmektedir. Ve şu ana kadar Tüneller toplamında 350 metre yarım küre son kat betonlama gerçekleştirilmiş durumdadır.

Bu hıza göre öngörülen tünellerde karşılıklı buluşma,ışığı görme zamanı tahminen Haziran 2020 olacaktır. (Bu tahmin zeminin yumuşaklık,sertlik
durumuna göre değişkenlik gösterebilecektir. Tünellerin bitim süresi ile her iki taraflı yapılacak olan kavşak bağlantılarının
eş zamanlı bir şekilde imalatlarının bitirilmesi. Bu anlamda İl Başkanlığımız, Milletvekillerimiz riyasetinde Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile temasları hızlandırmamız gerekecektir."

Editör: Pusula Gazetesi