Zonguldak Şehir Merkezi'nde yaşanan trafik sorunun büyük oranda rahatlatması beklenen Mithatpaşa Tüneli'nde inşaat hızla sürüyor.

Tünelin bir tünelinde ışığı görmek için 180 metre, Diğerinde ise 230 metre kaldı. 180 metre kalan tünelde ışığın Mayıs ayında görülmesi bekleniyor.

Kilimli Kaymakamı Nezvat Taşdan ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Mithatpaşa Tüneli'nde devam eden çalışmalar hakkında incelemelerde bulundu.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, tünelin Zonguldak girişi olan İkinci Makas'ta kavşak ihalenin bir an önce yapılması gerektiğini belirterek "Biz Tünel'in 2021 Haziran'ında biteceğini tahmin ediyoruz. Ama tünel bitse, kavşak bitmezse sorun yine çözülmez. Bu nedenle kavşak ihalesinin bir an önce yapılması gerekiyor" dedi.

Tünelde bir günde 75 santimetre ile 1 metre arasında ilerleme kaydedildiğini belirten Kamil Altun şöyle konuştu: "Tünel çalışması yapılan yerler kaya olsa daha hızlı ilerlenecek. Ama Fransızlar zamanında işletilip bırakılan kömür damarlarına denk geliniyor. Bu da çalışmaların hızını kesiyor. Ama inşallah 2021 Haziran'ına tünel ulaşıma açılır."