Devrekli şair-yazar Mithat Yaban, yaşlılığa bağlı demans tanısıyla tedavi gördüğü hastanede yoğun bakıma alındı.
Bir süredir Zonguldak Özel Level Hastanesi'nde yaşlılığa bağlı demans tanısıyla tedavi gören şair-Yazar Mithat Yaban'ın yoğum bakıma alındığı bildirildi.
Eşi Özgül Yaban'dan edinilen bilgiye göre, 89 yaşındaki şair-yazar Mithat Yaban'ın bir süredir yaşlılığa bağlı demans tedavisi gördüğü ve bugünde yoğun bakıma alındığı kaydedildi.
MİTHAT YABAN KİMDİR?
12 Ekim 1932 tarihinde Devrek'te doğdu. İlkokulu Devrek'te bitirdi, üç yıllık sanat kurslarından tornacı olarak mezun oldu (1947). Ereğli Kömürleri İşletmeleri, Karabük Demir Çelik İşletmelerinde çalıştı. 1977 yılında emekliye ayrıldı. 1960'lı yıllarda çıkan Sendika gazetesinde genel yayın yönetmenliği, Devrek Postası ve Bölge Haber gazetelerinde yazarlık ve genel yönetmenlik yaptı. THK Devrek Şube Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şubesi'nin kurucuları arasında yer aldı, başkanlığında ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Devrek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu üyeliği yaptı.
Evli ve bir çocuk babası.
ESERLERİ:
Yağmuru Yıkadılar (1993), Güneş Gölge Arıyor (1995), Gözyaşının Rengi (1998), Kır Çiçekleri (2006), Gözlerimi Sen Kapat (2011) ve Estikçe (2013).