Çaycuma'nın, 20 Temmuz 1944'de ilçe ilan edilmesinin 74'üncü yılı nedeniyle ilk kez düzenlenen "Çaycuma Günleri" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

4 boyunca Makedonya, Bulgaristan ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları toplulukları Cumhuriyet Meydanında sahne aldı. Çaycuma yerel sanatçılarında konser verdiği etkinlikler kapsamında Yeşiltepe ve Çay Mahalleri'nde 3194 sayılı imar kanunun 18. Maddesi ile ilgili yönetmelikler doğrultusunda yapılan uygulamalar ile ortaya çıkan imar parsellerinde hak sahibi olan vatandaşlara tapuları dağıtıldı.

'ÇAYCUMA'DA TOKİ'DEN DAHA UCUZ EVLER YAPILACAK'

Tapu töreninde konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, uygulama ile ilçede daire fiyatların düşeceğini ve TOKİ'den daha ucuza ev satılacağını söyledi. Kantarcı; "1911 yılında kömür havasını korumak amacı ile Havza-i Fahmiye ve Tezkere-i Sami diye uygulamalar getirilmiş. Yani buradan Kastamonu'ya kadar olan bölgede tapu verilmesi yasaklanmış. İnsanlar oturdukları kullandıkları yerlerin sahibi olamamış. Bugün tapularını dağıttığımız alan 1100 yataklı hastane yapılacak diye halkın kandırıldığı ve rezerve edildiği bir alan. Ben Belediye Başkanı olmaya değil, yıllardır çözülemeyen halkın sorularının ağır ameliyatlarını yapmaya geldim. Öyle güzel bir imar planı yaptık ki kullanışlı alanlar ortaya çıkacak. Bugün yer sahipleri resmen yerlerine kavuşuyor. Çaycuma yeni mahallelere kavuşacak. İlçemiz bölgenin yıldızı ve olmaya devam edecek. Çaycuma gece kondu semti olmayacak. Benden sonra gelen hiç kimse Çaycuma'yı talan edemeyecek. Nehir kenarında çok güzel uygulamalar yaptık. Size ne söz verdiysem yaptım. Bu tapularla 27 bin nüfuslu Çaycuma'nın üzerine 60 bin nüfusu bir şehir geliyor. İddia ediyorum, Çaycuma'da konut fiyatları düşecek. TOKİ konutlarından daha ucuz konut yapılacak. Rant olmayacak"diyerek hak sahiplerine tek tek tapularını teslim etti. Kantarcı konuşurken bir grup vatandaş imar 18 uygulamasını protesto etmek amacı ile çeşitli pankartlar açtı. Pankarta yazılanlara cevap veren Kantarcı; "Kimse rant peşimde değil. Rant elde ediliyor diyen varda çıkıp burada konuşşun" dedi.

MİTHAT KÖRLER VE GRUP MASKE SAHNE ALDI

Etkinlikler kapsamında Grup Maske ve Mithat Körler sahne aldı. İstanbul'dan gelerek ilçede ikinci kez konser veren 'Grup Maske'ye teşekkür eden Kantarcı, Çaycumalıların çok daha büyük etkinliklere layık olduğunu söyledi.

Son olarak Ünlü sanatçı Mithat Körler sahne aldı. Hareketli parçaları ile meydanı dolduran binlerce Çaycumalıları coşturan Körler en sevilen parçalarını seslendirdi.

Dünyanın en büyük orkestrasının karşısında şarkı söylediğini ifade eden Körler; "İki gündür Çaycuma'yı geziyorum, bitiremedim. Burası sevgi dolu insanların yaşadığı bir yer. Bunlar başlangıç konserleri. Önümüzdeki günlerde daha büyük konserlerin olacağını müjdesini veriyorum"diye konuştu.

Vatandaşların Körler'e göstermiş olduğu ilgiye teşekkür eden Belediye Başkanı Kantarcı sanatçının yakın arkadaşı Çaycuma önceki Belediye Başkanlarından Orhan Yardımcı ile birlikte sahneye çıkarak; "Çaycuma modern insanların yaşadığı huzurlu bir kent. Sizler için her şeyi yaparız. Mithat Bey yıllar önce burada konser verdi ve vermeye devam edecek. Mithat Beyin şarkılarını alkışlarınızla kesmenizi istiyorum"dedi. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Körler konser bitiminde hayranları ile bol bol fotoğraf çektirdi.

İlçede Esengil Caddesinde üzerinde hizmet veren Huzur Pastanesi sabini Eyüp Altınay, Körlere sürpriz yaparak üzerinde 'Çaycuma Günleri' yazılı kendi resminin de bulunduğu pastayı kesti. Huzur Pastanelerine yaptığı sürpriz için teşekkür eden Körler , bir süre eşi ile birlikte pastanede oturak çay içti.

Editör: Pusula Gazetesi