Ankara'da Zonguldaklıların evi konumundaki ve 2016 yılında kapanan Amelebirliği Misafirhanesi'nin tadilatı tamamlandı. Amelebirliği Başkanı Osman Balamir zamanında kapanan ve tadilatı yapılan misafirhanede işler tamamlandı, sadece mefruşat ihalesinin yapılması bekleniyor.

Zemini, banyo, tuvalet, duvarlarına kadar değişen misafirhanede mefruşat ihalesinin yapılmasıyla tamamen bitmiş olacak. Yapılan tadilat ve mefruşatla birlikte 2 milyon TL maliyeti olan misafirhanenin ne zaman hizmete gireceği merak ediliyor.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir'in misafirhanenin tadilatını yapan firmaya 200 bin TL usulsüz ödeme yaptığı, yapılan işlerin ihale şartnamesine uygun olmadığı ve işlerin eksik olduğu için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı soruşturma başlattı. Başkan Balamir, ifade vermek için Ankara'ya çağrıldı.

Amelebirliği Misafirhanesi kapandığı zaman kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu. 2016 yılı Ocak ayında kapanan misafirhane, Ankara'da hastaneye giden maden işçilerini ve ailelerini mağdur etti. Hizmete girmesi çok geciken ve tadilatı biten misafirhanenin bir an önce açılması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi