Özel İlk Sevdam Anaokulu tarafından 'Yarını düşünüyoruz sıfır atık diyoruz' konulu sergi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergiye; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Kültür Müdür Vekili Hayrettin Şahin, İl Özel İdare Müdürlerinden Yakup Çelik ve öğrenci velileri katıldı.

Miniklerin öğretmenleriyle birlikte yaptıkları projelerin yer aldığı sergide; karton kutudan evler, plastik bardaklardan yeni ürünler, mavi kapaklardan yapılan resimler, tabaklar, plastik kola şişelerinden heykelcikler, plastik kaplardan arabalar gibi eserler yer alıyor. Miniklerin yaptığı projeler Vali Bektaş başta olmak üzere büyük ilgi gördü.

TIĞ: "ÇOCUKLARIMIZA SIFIR ATIK PROJESİ BİLİNCİNİ AŞILAYACAĞIZ"

Özel İlk Sevdam Anaokulu kurucusu Sevda Tığ, sergi hakkında bilgi vererek "Çocuklarımıza sıfır atık projesi bilincini vermek için güzel bir çalışma yaptık. Öğretmenlerimiz bu konuda çok hassaslar, bu durumu çocuklara ufak tefek de olsa güzel bir etkinlik yaptılar. Bunları burada Zonguldak halkımıza ve ebeveynlerimize gösterdik" dedi.

YAZICI: "DÖNEM BOYU YAPTIĞIMIZ BÜTÜN ÇALIŞMALARI SIFIR ATIK ÜZERİNE YAPTIK"

Anaokulu Öğretmeni Ebrar Yazıcı ise sergi hakkında şu bilgileri verdi; "Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlayan sıfır atık projesi genellikle okul ortamlarında, derslerde, etkinliklerde zihinlerine işlenmeye çalışıldı. Biz de Özel İlk Sevdam Anaokulu olarak bu konu üzerinde çok durduk ve dönem boyu yaptığımız bütün çalışmaları sıfır atık üzerine yaptık ve bu çalışmalarımızla da çocukların zihinlerinde doğa bilincini oluşturmaya çalıştık. Valimizin de belirttiği üzere sistemler kurduklarını belirtmişlerdi, sistemler kurabiliriz evet ama davranışlarımızı değiştirmediğimiz sürece sistemler işlemez. Bizler de bu sistemin işleyebilmesi için davranışlarımızı değiştirmeye yönelik olarak bu bilinci oluşturduk. Bu sergimizde de oluşturduğumuz eserler sergilendi. Bunu Zonguldak halkıyla buluşturmak istedik. Okulda olan diyolaglarımızın sıfır atık üzerine sadece okulda kalmasını istemedik. Okulun haricinde diğer bütün Zonguldak halkımızdaki ebeveynler ve çocuklar üzerinde bir farkındalık ve bilinç oluşturmak için bu sergiyi açtık. Sergi 2 gün sürecek. Sergimizde 60 civarında eserimiz var, 2 gün boyunca da tüm Zonguldak halkımız buraya davetli, gelip burada görebilirler. Yaptığımız projeleri burada inceleyip onlarda fikir alabilirler. Eserlerimizi çocuklar yaptı velilerimiz de bu projeye katıldılar bunu bu şekilde değerlendirdik."

Editör: Pusula Gazetesi