Karşıyaka İlk ve Ortaokulu binasında düzenlenen etkinliğe Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Daire Müdürleri ve Okul müdürleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka İlk ve Ortaokulu müdürü Şennur Taşkın "Yeni bir eğitim öğretim yılının başladığı günlerde sizlerle birlikte olmanın, geleceğin teminatı körpe fidanlara ilk can suyu vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin heyecanı ve gururu içinde sizleri selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kalkması ile olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir." Sözü ve "Ya öğreten ya öğrenen ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Beşincisi olma (yani bunların dışında kalma) melak olursun." Hadisi Şerifinde ki sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Sevgili öğrenciler; sizler anne ve babanızın kollarından sizleri onlar kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yuvasına hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler, eğitimin kalitesinin temel belirleyicisi olan değerli öğretmenlerimiz ile, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştiren, işini ve öğrencisini seven, amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarla çabası içinde bulunan kısacası bilgi aktaran değil bilgiye ulaştıran, paylaştıran, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli nesiller yetiştirebilmek için varız. Değerli velilerimiz; bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde, hatta hücrelerimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde ve sizlerin destekleri ile çocuklarımızı Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 eğitim Öğretim Yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Programda konuşan Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise ilçeye yeni kazandırılan okullarda emeği geçen herkese teşekkür ederek ilköğretim haftasını kutladı.

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ise konuşmasında iyi okullarda okumanın önemli olmadığını, önemli olan hususun iyi birer ahlaklı birey olarak yetişmek ve o bireyleri yetiştirmek olduğunu kaydetti. Eskioğlu konuşmasında "Çocuklarımızı başarıdan önce ahlaklı birer birer olmayı, öğretmenlerine ve büyüklerine saygılı olmayı öğretmektir. Önemli olan iyi okullarda okumak değil, iyi ahlaklı birey yetiştirmek olmasıdır. Uyuşturucu ve diğer yabancı maddelerden çocuklarımızı uzak tutmak için de hem velilerimiz hem de öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir" dedi.

Etkinlikte öğrencilerin geçmiş yıllarda kullandıkları eski kara tahta, siyah ve mavi önlüklerin sunumu yapıldı. Öğrencilere çiçek yerine, her birinin fidan olduğu belirtilerek fidan hediye edildi. Etkinliğin son bölümünde ise öğrenciler tarafından sergilenen oyun ve çalışmalar davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Editör: Pusula Gazetesi