Çünkü Mindfulness ile beraber kendinizi var olan kötü enerjilerden de koruma şansı elde ediyorsunuz. Ancak bu felsefe içerisinde herhangi bir sır yok. Tüm iş sizde ve zihninizde bitiyor. Gün içerisinde olanlardan, hayatın akışı içerisinde yaşadıklarınızdan dolayı yorulduğunuz zamanlar olabiliyor. Böyle anlarda da aslında beden otomatik tepkiler veriyor. İnsanların kendilerini kontrol edememelerinin en büyük nedenlerinden biri de bu. Ancak insan isterse kendinin farkına varabilir. Bundan da en iyi yollarından biri Mindfulness felsefesi.

Mindfulness felsefesi, durup bir kendinize bakmanıza olanak sağlıyor. Kendinizle bakışmanız sırasında da diğer insanlara olduğunuz gibi nazik olmanızı sağlıyor. Hatta neyi neden söylediğinizi, neden yaptığınızı yargılamadan tüm olan biteni bir süzgeçten geçirmenize imkan tanıyor. Böylece kendinizi olan bitene hazırlayabiliyorsunuz. Uzun zamandan bu yana var olduğunu kabullenmediğiniz durumları da kabullenmenizi mümkün hale getiriyor. Çünkü Mindfulness felsefesi ile beraber hayata başka bir pencereden bakma şansı elde ediyorsunuz.

Dikkatinizi yönetme aşamasında da daha nazik olmanızı sağlayan Mindfulness felsefesi, birçok insan tarafından da kabul görüyor. Çünkü duyguların, hislerin, davranışların nedenlerini ve sonuçlarını görerek kendinizi daha sağlıklı şekilde yönlendirmenizi sağlar. An içerisinde olan olaylara, pişmanlık duymanızı sağlayacak tepkiler vermemeniz konusunda da oldukça etkili olduğu söylenilebilir. Mindfulness felsefesi için de günlük olarak uygulanabilen hareketler ve teknikler bulunmaktadır. Tüm bunlara uymanız ve inanmanız da aslında kendiniz için yapacağınız büyük bir iyilik.

Mindfulness Tekniğiyle Gününüzü Daha Değerli Hale Getirin

Mindfulness felsefesi bilinç farkındalığı olarak da tanımlanıyor. Ancak bu konuda birçok doğru bilinen yanlış da bulunuyor. Mesela Mindfulness bir dini inanış olarak kabul edilmiyor. Yani bir dine ya da kültüre odaklı bir inanış biçimi değil. Aynı şekilde bir ritüel olduğunu söylemek de doğru değil. Hemen herkesin yapabileceği bir günlük davranış olarak kabul ediliyor. Hayat karşı bakış açısının değişmesi konusunda etkili olsa da iyiyi çağırmak için kullanılan bir seçenek de değil.

Mindfulness felsefesi, hayatınızda olup bitenleri, kalıplara, olgulara takılmadan anlamlandırmanızı sağlıyor. Hissettiğiniz korkuyu keşfedebilmeniz, üzüntünüzün nedenlerini anlayabilmeniz ve yönlendirebilmeniz konusunda size yardımcı oluyor. Yani aslında günlük hayat içerisinde sizin daha rahat ve daha etkin şekilde hareket edebilmenizi kolaylaştırdığı söylenilebilir. Duygularınızı, o an çevrenizde yaşananları daha farklı bir bakış açısıyla beraber görebilmeniz konusunda da etkilidir. Bir bakıma, zihninizi yönetmeniz aşamasında da verimli olduğu söylenilebilir.

Mindfulness Ruhunuzu Besliyor

Mindfulness felsefesi içerisinde bulunan egzersizler her gün uygulanabilecek tarza. Yani aslında, gününüzü daha bilinçli hale getirmek için uygulanan küçük adımlar olarak da tanımlanabilirler. Bu aşamada da ilk olarak güne niyetlerinizle başlamak örnek gösterilebilir. İçerisinde bulunduğunuz günün size katmasını istediklerinize odaklanarak, yeni günün fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Ek olarak gün içerisinde yemek yiyebilme şansınızın olduğunu fark etmek bile bir bilinç farkındalığıdır. Yemek yemeden önce aç olduğunuzun farkına varmak, size sunulan hediyenin bilincinde olmanızı sağlar. Örnekler de bu şekilde basit adımlarla çoğaltılabiliyor.