13 yıl önce Zonguldak'ta kurulan Yayla Spor Kulübü bayan güreş takımı kurdu. Bayan Güreş takımına büyük önem verdiklerini belirten Kulüp Başkanı Utku Duman ve Güreş antrenörü Murat Çakır, önümüzdeki 3 yıl içerisinde bayan güreş takımını Uluslararası şampiyonalarda ses getireceklerini belirttiler.

Kuruluş tarihi 2005 olan Yayla Spor Kulübünde bir önceki Kulüp Başkanı olan Ahmet Bozdemir, başkanlığı Utku Duman'a devretti. Yayla Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda milli atletizm antrenörü Utku Duman, yeni bir yapılan içerisine girerek, atletizm branşının ardından, güreş branşını da bünyesine kattı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğünde görev yapan tecrübeli güreş antrenörü Murat Çakır ile çalışmaya başlayan Başkan Duman, geçtiğimiz günlerde güreş branşını yaygınlaştırmak amacıyla, sporcu fabrikasında 2007, 2008 doğumlu 600 öğrenci arasında yetenek testi yaptı. Yapılan test sonucunda yetenekli, görülen 20 kız öğrenci ve 3 erkek öğrenciyi güreş branşına yönlendirildi. Deneyimli güreş antrenörü Murat Çakır ve Başkan Utku Duman kolları sıvayarak Zonguldak'ta ilk kez bir güreş kız takımı oluşturdu. Güreş antrenörü Murat Çakır yönetiminde çalışmalara başlayan kız takımı, yeni sezon da yapılacak olan şampiyonalarda Yayla Spor Kulübü adına ter dökecek.

"TÜRKİYE'DE VE ULUSLAR ARASI ALANDA BAŞARI BEKLİYORUZ"

Kulüp Başkanı Utku Duman, ''Gençlik Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörü Murat Çakır hocamızla sene başında bir planlama yaptık. Bayan güreşi ile ilgili bir çalışma başlattık. 600 öğrenci arasında seçtiğimiz 20 kız öğrenciyle çalışmalara başladık. Bunlarla ilgili planlama yaparak Yayla Spor Kulübü adına güreş kız takımı kurduk. Bununla ilgili çalışmalarımızın da sonuçlarını almaya başladık. Özellikle bayan güreşte Türkiye'de eksiklik olduğu Murat hocamızla konuştuk. Uluslar arası derece alan Yasemin Adan Dünya ikincisi oldu. Kulüp olarak bayan güreşinde uluslar arası alanlarda başarı hedefliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi