Hindistan'da 17 Kasım'da başlayacak Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Karabüklü milli kadın boksörler, antrenörleri Baykan Arslan eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.
17-25 Kasım tarihleri arasında Hindistan'da yapılacak olan Gençler Dünya Boks Şampiyonası'nda milli takımda yer alan 2 kadın sporcu kamp öncesi son hazırlıklarını Karabük Kapalı Merkez Spor Salonu'nda sürdürdü.
Polis memuru olan antrenör Baykan Arslan nezaretinde çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren genç milli boksörlerin hedefleri altın madalya alarak olimpiyatlara vize elde etmek.
Karabük'e daha önce Avrupa dereceleri ile boksun ilklerini yaşattıklarını söyleyen antrenör Baykan Arslan, "Şimdi de Dünya Şampiyonası'na katılmakla ilklerden birini yaşayacağız. Daha önceki Avrupa şampiyonluğu, ikincilik ve üçüncülük alan sporcularımız çok olmuştu. İlk defa gençler kategorisinde de Dünya Şampiyonası'na iki sporcumuz katılacak. Bu aynı zamanda 2018 Gençlik Olimpiyatları'nın seçmesi. Çağla Avrupa şampiyonu, Zenep ise Avrupa üçüncüsü olan sporcularımız. Avrupa'da söz sahibi olan bu sporcularımız, Dünya Şampiyonası'nda aynı şekilde altın madalya adayı sporcularımız. Türkiye şampiyonaya 10 sıklet ile katılacak ve bunun iki tanesi Karabük'ten. 2014 yılının olimpiyat takımını ben çalıştırmıştım. O dönemde Karabük'ten boksör yoktu ve kendi kendime söz vererek sporcularla 2018 olimpiyatlarına gideceğimize söz vermiştim. Bunu da yakalamanın gururunu yaşıyoruz. Her sporcunun ve hocanın hayalinde bir olimpiyat vardır. İnşallah Hindistan'da milli marşımızı okutarak madalyalarla döneceğiz" dedi.
Genç milli boksörlerden Zeynep Gedikli çok heyecanlı olduklarını söyleyerek, "Basit bir şey değil, olimpiyat seçmesi ve Türkiye'yi temsil edeceğiz. Türk bayrağını dalgalandıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Avrupa şampiyonu Çağla Aluç ise bu sene gençlerde son senesi olduğunu belirterek, "Daha önce Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiğim başarılarının aynısını Dünya Şampiyonası'nda da göstermek istiyorum. Bu sene gençler kategorisinde son senem. İnşallah Hindistan'daki şampiyonada madalya kazanıp olimpiyatlara vize alacağımıza inanıyorum. Dünyada iyi bir derece yapıp büyük kategoride bunu devam ettirmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi