Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı 1. Birleşim toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda toplandı. Meclis bir önceki birleşim toplantısının tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

Gündemin 3. Maddesinde; İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 17.03.2020 tarihli ve 93127266-900-E.5436 sayılı Sözleşmeli Personel İstihdamı yazısı uyarınca, 2021 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünce yayınlanacak olan, 2021 Yılı Ocak ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesindeki ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla, ödenecek net ücret tespiti konusu görüşüldü.
Gündem maddesi oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Mecliste gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Üye Nebahattin Yılmaz, Meclis Naşkanı Necdet Karaveli'nin bir programda söylediği sözü hatırlatarak "İl Genel Meclisi Başkanımız Necdet Karaveli bir programda en büyük hayalinin köylülerin köylerine geri dönmesi olarak açıkladı. Bu sözünden dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Başkanımızın bir hayali var, başkanımızı bu söylediklerini duyduktan sonra 'Hayali olmayan proje üretemez' sözünü aklıma getirdi. Necdet başkanımı tebrik ediyorum" dedi.

Ak Parti Grup Naşkanvekili İsmail Terzi CHP'li Nebahattin Yılmaz'ın bu sözlerine karşılık "Nebahattin Bey sanırım milli görüşçü oldu. 'Hayali olmayan proje üretemez' sözü Necmettin Erbakan'a aittir. Milli görüşçü olduğunuzda bizim mi haberimiz yok" dedi.