Milli Emlak Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesine resmi yazı göndererek, Kapuz Plajı'nın işgalsiz olarak teslim edilmesini istedi.

İlimiz Yeşil Mahallede bulunan 2 ada 5 parsel ve 10.817.39 metrekare yüzölçümlü belediyeniz adına tapuda kayıtlı iken kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalmasından dolayı Zonguldak 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2004/387 sayılı kararı gereği 10.653.04 metrekarelik kısmının tapudan terkinini yapılan ve Belediyeniz tarafından plaj tesisleri, lokanta ve büfe olarak kullanılan devletin hüküm ve tasarraufu altındaki taşınmaz üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunulmamasını, herhangi bir kiralama işlemi yapılmamasını, taşınmazın işgalsiz şekilde teslim edilmesini rica ederim.

Zonguldak Belediyesi, Kapuz Plaj tesislerindeki malzemelerini toplamaya başladı. Bilindiği gibi Kapuz, Mavi Bayrak almaya hak kazanmış bir plajdı.

Zonguldak Belediyesi kulislerinde Milli Emlak'ın geri istediği Kapuz Plajı karşılığında Emniyet Müdürlüğü'nün alt tarafında kalan Kızlar Plajı'nı teklif ettiği konuşuluyor.

Bu arada Zonguldak Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğüne bir yazı ile başvurarak Kapuz Plajıyla ilgili işlemlerin durdurulmasını istedi.

Deniz mevsiminin açılmasına az bir süre kala, Milli Emlak Müdürlüğünün Kapuz Plajını nasıl işleteceği merak konusu oldu.

İŞTE KAPUZ PLAJININ ESKİ FOTOĞRAFLARI...

Yıl 1935-1936 yılları. Maden Mühendisi, kent tarihçisi ve yazar Ekrem Murat Zaman Zonguldak'ın en gözde mekanlarından biri olan Kapuz Plajı'nın eski fotoğraflarını paylaştı. Özellikle yaz döneminde binlerce vatandaşın akın ettiği kentin en özel plajının çevresinde o yıllarda hiç bina bulunmuyor. Fotoğraflarda dikkat çeken bir başka detay ise bugün de hala kullanılan ve plajın hemen üstünden geçen demiryolu inşaatı.

Editör: Pusula Gazetesi