-ÖZEL İÇERİK-

Bu yılın Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile AFAD'ın birlikte yaptığı projeye katılan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 3 erkek İş Güvenliği Uzmanı, projeye katılan bir kadın öğretmen hakkında sosyal medyada kurdukları grupta cinsel içerikli yorumlar yaptı.

Kadın öğretmen, kendisini gruba davet eden ve hakkında yapılan cinsel içerikli yorumlar nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne üç kişi hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

Haziran 2019 tarihinde MEB ve Afad iş birliği ile oluşturulan bir projeye katılıp kurs aldım. Bu kursta görevli olan N. O., T. E. ve E. A. adlı şahıslar 30 Kasım 2019 gece yarısı 12 sularında Telegram adlı mesajlaşma programında bir grup oluşturup cinsel içerikli konularda beni kastederek sohbet etmişler ve ardından da beni gruba ekleyerek bu konuşmaları okumama sebep olmuşlardır. Söz konusu konuşmada N. O. kendisinin birebirde zayıf kalıp grubu sevdiği ve bu kurduğu grubun özel bir grup olduğunu belirtmiştir. Bu üç kişinin karşılıklı sohbetlerinde kastettikleri kişinin kendim olduğunu anladım. Çünkü bu Afad ekibine katılan tek kursiyer benim. Ayrıca bu konuşmada benim sanki onlardan biriyle yaşanmışlığım varmışcasına bahsedilmesi onurumu kırmıştır. Zira hepsi evli çoluklu çocuklu insanlardır. Ben kendilerine meslektaş gözüyle bakmaktayım. Bu hoş olmayan konuşmaların ardından N. O. beni gruba eklemiş ve bütün yazışmalar bana ulaşmıştır. Ben hakkımda onurumu ve namusumu zedelemeye çalışan bu insanlardan şikayetçiyim."

Kadın öğretmenin Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi