Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, okullardaki Vatan sayıları ve aşılanma oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Züleyha Aldoğan, İl Sağlık Müdürlüğü ile okullarda yapılan aşılama çalışmasının çok iyi gittiğini ve vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Aldoğan okullarda başlatılan aşı kampanyasının geri dönüşlerinin çok iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Biz okullarda bir çalışma başlattık ve geri dönüşlerini çok güzel bir şekilde alıyoruz. Sağlık bakanının da yaptığı açıklamaya göre gençlere de bulaş riskinin yüksek olduğu ve yayılmasını çok daha fazla olduğunu söylemişti. Koronavirüs süreci ilk başladığında bu yaşlılar için geçerliydi, şimdi de gençler için geçerli ne kadar doğru bir yoldayız ki gençlerimize çağrıda bulunduk hep birlikte aşımızı olalım diye. İl sağlık müdürlüğümüzle de işbirliği yaparak ulaşılabilir olmayı tercih ettik. Doğrusuda buydu bir gencimizin randevu alıp gitmesi il sağlık müdürlüğüne ya da hastaneye gitmek yerine hiç Randevusuz okullarımızın bahçelerinde aşı çadırları kurduk. Şu ana kadar toplamda 3000 İl'e 4000 arasında gencimizin aşılanması tamamlandı. Bu bizi çok sevindiriyor, bunun hemen dönüşlerinde gördük. Her geçen gün karantina sayıları da azalıyor ve pozitif olan öğrenci sayılarımızda azalıyor bu bizi çok sevindiriyor."