Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala, velilere uyarılarda bulundu. Veli, okul, öğrenci üçgenine dikkat çekerek, velilerin öğrencileri takip etmeleri ile başarı grafiğinin yükseleceğini vurguladı.
2017-2018 eğitim öğretim dönemi 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yeni eğitim öğretim dönemi başlarken özellikle velilere önemli uyarılarda bulundu. Yiğit, öğrenci başarısında veli takibinin de etken olduğunun altını çizerken, takip edilmeyen öğrencinin başarıyı yakalayamayacağını belirtti.
Yiğit, "Yeni bir eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaklaşık 5 bin öğrenci birinci sınıfa, uyum eğitimine başladı. Bunun dışında 68 bin civarında öğrenciyi okulları ile buluşturacağız. Çocuklarını okula kaydettirip bir daha uğramayan veli profilini istemiyoruz. Velilerimizi okulda istiyoruz. Okul, Öğrenci ve Veli bir arada olmalı. Biz okulda çocuğun başarısı için ne yaparsak yapalım. Eğer evde takip eden bir sistem kuramazsak başarılı olmamız mümkün değil. Veliler idare ile diyalog içinde olmalı. Gelip çocukların durumunu takip etmeliler. Bu takip sistemi ile öğrencilerin başarısını arttıracağız. Türkiye'nin neresinde başarılı öğrenci varsa, öğrenciyi takip eden bir veli olmasındandır. Veli hiç ilgilenmediği halde başarılı olunabilir ama bu çok nadir bir durum. Dolayısı ile biz velilerden sürekli okullara gelip öğrencilerini takip etmelerini istiyoruz. Artık tatil bitti. Çocuklarımızdan da derslerin çalışmalarını ve özellikle kitap okumalarını istiyoruz" dedi.
Geçen eğitim döneminde başarı grafiğini yükselten projelerin bu dönem de devam edeceğini söyleyen Yiğit, dönem başında Başarıya Bir Adım Projesine son halinin verileceğini dile getirdi.
Yiğit, " Geçen sene TEOG'da güzel bir başarı almıştık. Bu sene de Ar-Ge ekibimiz ile bir araya geldik ve bu başarıyı nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizin çalışmasını yaptık. İlimizde başarılı olduğunu düşündüğümüz idareciler ile bir araya gelerek son bir toplantı yapacağız. Bu toplantının ardından Başarıya Bir Adım isimli projemize son halini vereceğiz. Güncel ve revize bir şekilde bu sene de uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi