Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin imara aykırı gerekçesiyle mahkemeye taşıyacağı iki müdürlük binası ile ilgili Pusula'ya açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait ve 69 Ambarlarına yapılacak iki binanın diğer binalara göre 3.5 metre yüksek olması sebebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi itirazda bulunmuştu. İtiraz Zonguldak Belediye Meclisi'nde reddedilerek onaylanmıştı.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, haberler üzerine Pusula'ya yaptığı açıklamada eğitim adına yapılan işler için kamuoyundan destek beklediğini açıkladı.

"NE YAZIK Kİ ZONGULDAK'TA ARSA PROBLEMİ YAŞADIĞIMIZ İÇİN BU DÖRT KURUMUN AYNI ARSADA YAPILMA ZORUNLULUĞU ORTAYA ÇIKTI"

69 Ambarları'na yapılacak iki bina ile ilgili konuşan Ali Tosun, şunları söyledi: "İlimizde yapmış olduğumuz yatırımları eğitim yatırımları planlama toplantısında sayın Valimiz başkanlığında milletvekillerimiz ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda karar doğrultusunda ambarlarında 69 ambarlarında ilimizde ihtiyaç duyulan Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Bilim Sanat Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi binasını yapmak üzere bir çalışma başlattık. Sayın bakanımızın ilimize göstermiş olduğu ilgi ile yaklaşık 40 milyon TL'lik yatırım 2021 yılı yatırım programına alındı. Binayı yapacak olduğumuz yerde ne yazık ki Zonguldak'ta arsa problemi yaşadığımız için bu dört kurumun aynı arsada yapılma zorunluluğu ortaya çıktı. Bu zorunluluktan dolayı kamu yararı, milletimize hizmet etme noktasında hepimize hizmet etmek için kamu binalarını yapmak için belediyemize müracaatta bulunduk. Belediye Meclisimize yapacağımız binanın yüksekliği 19 metreye çıkarılması teklifinde bulunduk. Kamu yararına olan yerlerde çok sıkıntı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Başta belediye başkanımız Ömer Selim Alan olmak üzere belediye meclis üyelerimiz de seçilmiş kişiler. Kendilerine eğitime verdikleri desteklerden dolayı şahsım ve eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreç tamamlandıktan sonra şu andaki tereddütler olmayacak."

"MİMARLAR ODASI KENDİLERİNİ KORUMA ADINA İYİ NİYETLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR"

"69 Ambarları mevkii düzden yukarıya doğru eğimli bir arazi bizim yapımız üç buçuk metrelik bir yapı. Bunun nedeni ise kurum binalarının standardı diğer binalara göre diğer binalara göre farklılık arz eder. Havalandırma boşluklarının kat yüksekliğine eklenmesini talep ettik. Normal konutlarda yükseklik o yüzden 2.30 olan yükseklik bizim biranda 3,5 metreye çıkıyor. Bunun nedeni ise her pencerenin yanında bir klima görüntüsü olmasın diye. Daha sağlıklı ve milletimize hizmet etmek için daha uygun atölyeler yapabilmek amaçlı. Bu konuda tüm kesimlerden destek bekliyoruz. Aldığımız bilgiye göre itiraz reddedildi, bu itirazın yapılma gerekçelerinin ise düşünüyoruz kendilerini koruma içgüdüsü koruma yatıyor olabilir. Bu bina yapıldığı zaman Halk Eğitim Merkezimiz Zonguldak'a yakışır atölyeleri oluşturacak, bilim sanat merkezimiz bilim üretecek, atölyeler ve konferans salonlarının olacağı bir bina olacak. Mimarlar Odası Başkanı ve üyelerinden de destek bekliyorum. Mimarlar odası başkanı ve üyeleri bizden bir sunum yapmamızı isterlerse seve seve yaparız. Kendilerini koruma adına iyi niyetli çalışmalar yapıldığını düşünüyoruz. Kamu yararına ve milletimize hizmet noktasında bizleri anlamalarına ve yardımcı olmalarını bekliyoruz."