-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, görevinden istifa etti. Ve bir ay süreyle izne ayrıldı.

Murat Kapıcı'nın yerine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgül vekaleten görevlendirildi.

Murat Kapıcı, görev yaptığı süre içinde haklarında FETÖ soruşturması bulunan isimleri göreve getirdiği için büyük tepki toplamıştı.

Son olarak Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı'nın kardeşi Adana Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı, Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisak, irtibat ve münasebeti nedeniyle 18 hakim ve savcı ile birlikte açığa alınmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı'nın daha önce de açığa alındığı ve görevine iade edildiği öğrenildi. Murat Kapıcı'nın, hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda FETÖ Üyesi olma iddiasıyla soruşturma yürütülen Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya'yı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamış, bu atamaya Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş onay vermişti.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli darbecilere bildirdiği iddia edilen ve halen cezaevinde bulunan Denizci Yaver Yarbay Şafak Deliacı'nın kardeşi Emrullah Deliacı'nın Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı tarafından Üzülmez Ortaokulu Müdürü yapıldığı ortaya çıkmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün atama kararında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın onayının bulunması şaşkınlık yarattı.

milli-egitim-mudurunun-savci-kardesi-fetoden-aciga-alindi
Milli Eğitim Müdürü'nün savcı kardeşi FETÖ'den açığa alındı