Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve Kızılay Çaycuma Temsilcisi Raci Sönmez arasında imzalanan protokol kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görev yapan tüm idareci, öğretmen ve idari ve yardımcı personel, öğrenci (18 yaşından büyük) veli, taşıma işlemi yapan şoför ve rehber personele kan bağışı yapmanın önemi hakkında bilgilendirme yaparak kan vermeleri sağlanacak.

Proje Yönetici İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz projenin hedeflerini şöyle sıraladı; "Kızılay ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapmak. Afet zararlarını azaltma ve afetlerden korunma konusunda kurumsal ve toplumsal bilinci artırmak, güvenli yaşam ve afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda farkındalık oluşturmak. Yaşadıkları topluma olan duyarlılıkların artırılması amacı ile sosyal sorumluluk projeleri hazırlamak. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak. Acil durumlar karşısında doğru bilgi ve beceri gerektiren ilk yardım müdahalesinin yapılabilmesi ve ilk yardım bilincinin okullarda yaygınlaştırılmasını sağlamak. Güvenli kan temini ve bağışı konusunda bilgilendirme yapmak."

İmzalanan kan bağış kampanyası protokolü 19 Nisan 2019 Cuma günü Çaycuma Atatürk anıtı önünde saat 10.00-17.00 saatleri arasında hayata geçecek.

Editör: Pusula Gazetesi