Zonguldaklı 52 yaşındaki milli veteran atlet Ali Olgun Örkiz, Balkan Şampiyonasında elde ettiği 3'üncülük madalyasını en çok değer biçen kişiye vererek gelirini Sosyal Hizmetler Kurumuna bağışlayacak.

Corona Virüs salgını nedeniyle spor müsabakalarının iptal edilmesinin ardından 52 yaşındaki Zonguldaklı milli veteran atlet Ali Olgun Örkiz anlamlı bir projeye imza atmayı planlıyor.

Uluslararası şampiyonalarda bir çok başarılara imza atan Milli atlet Örkiz, 2019 yılında Balkan Şampiyonasında elde ettiği Balkan üçüncülüğü madalyasını en çok değer biçen kişiye vererek parayı hiç dokunmadan Sosyal Hizmetler Kurumuna bağışlamayı planlıyor. Veteran Atlet Ali Olgun Örkiz'in bu anlamlı hareketi ise spor camiasından büyük takdir aldı.

"MADALYALIN GELİRİNİ ÇOCUKLAR İÇİN BAĞIŞLAYACAĞIM"

Örkiz, ''42 yıldır atletizm sporu ile uğraşıyorum. Bir çok başarılara imza attım. Ülkemiz korona virüs nedeniyle zor günlerden geçiyor. Bende geçtiğimiz bu zor günlerde kendi adıma katkı vermek için madalya mı satmaya karar verdim. Ay yıldızlı forma altında büyük zorluklarla aldığım Balkan üçüncülüğü madalyamı satarak gelirini Sosyal Hizmetler Kurumuna bağışlayacağım. Amacım farkındalık oluşturmak. Elimden başka birşey gelmedi. İnşallah halkımız bu konuda bana destek verir biran önce bu anlamlı hareketi gereken yere ulaştırırız" dedi.