8-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Milli antrenör ve Milli sporculardan oluşan bir konferans düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa çok sayıda öğrenci ve sporcu katıldı.

10 Ekim tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda gerçekleştirilen törende protokol, yöneticiler, antrenörler ve sporcuların da katılımı ile Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda Amatör Spor Haftası'nın açılış töreni gerçekleştirilmişti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, ASKF Başkanı Kemal Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz'un yanı sıra öğrenciler ve sporcular katıldı. Şafak Gazetesi Spor Muhabiri Hüseyin Ekinci'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa Atletizm Antrenörleri Ayşe Demirel, Utku Duman ve sporcuları Doğukan Kiliçoğlu, Melike Malkoç, Çetin Yıldırım ve sporcusu Sare Bostancı, Judo Antrenörü Metin Sönmez ve Voleybol Antrenörü Cahit Özçelik katıldı. Katılımcıların Milli takım antrenörü ve sporcuları oldukları gözlendi.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel Amatör Spor haftasını kutlayarak herkesin spor yapması gerektiğin konusunda tavsiyelerde bulundu.

Etkinlikle Milli takım antrenörleri ve sporcular katılımcılara hitaben yaptıkları konuşmalarda spora nasıl başladıklarının yanı sıra yaşadıkları zorluklar ve spor yapmanın avantajları ve güzel taraftarını açıkladılar. Sporun insanı çok daha mutlu ettiğini ve başarılara götürdüğünün altını çizen antrenör ve sporcular gençlere mutlaka spor yapmalarını, spor ve okulun bir arada yapılabileceği mesajını vererek konferansa katılanların da gelecekte çalışma ve azimle milli takım seviyelerine kadar gelebileceklerini söylediler. Konferans karşılıklı sorular ve görüşlerle tamamlandı.

Editör: Pusula Gazetesi