AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak'taki yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Çolakoğlu, kentte yapılan yatırımlar hakkındaki soruları yanıtladı:

Mithatpaşa Tüneli projesi Zonguldak trafiği rahatlatacak bir proje olduğunu ilk günden bugüne kadar söylememekteydik. Ulaştırma bakanlığımızın talimatı ile Mithatpaşa ihalesi yapıldıktan sonra inşaatı başladı. Fakat belli bir zaman sonra yer altındaki bazı gaz sıkışmalarından dolayı gecikmeler meydana geldi. Ama şu anda Mithatpaşa Tüneli projesinin nihai sonuca ulaşması için çok az bir zaman kaldı. İnşallah yıl sonuna kadar Mithatpaşa tüneli trafiğe açacağız ve Zonguldak rahatlayacaktır. İnşallah Bu bağlamda Ankara bölgesine gelen vatandaşlarımız Kilimli bölgesine geçmek için bu hattı kullanarak 20 dakikalık, 30 dakikalık yolu 5 dakikaya, 6 dakikaya kadar düşürecekler. Vatandaşlarımızda Mithatpaşa tüneli projesi Bu yılsonuna kadar hayırlı olsun demek istiyoruz. Bu bağlamda bizler milletvekilleri olarak teşkilatlarımız olarak ulaştırma bakanlığı ile istişare içerisindeyiz ve yatırımların en kısa zamanda tamamlanacağını müjdeliyoruz.

Bu projenin devamında ise yine aynı şekilde kapsamlı Kozlu tünel bağlantısı mevcut. Tabii ki bu sahil yolu projesi kapsamında olan bir bölüm burası. Çaydamar'a ve ikinci tünelle birlikte Ereğli yolu bağlantısı sağlanmış olacak. Kozlu Ereğli yolu bağlantı sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda girişiniz milletvekilleri olarak ulaştırma bakanımıza. Yerleşme çıkıp inşaatın başlamış elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonraki hedeflerimizden bir tanesi de Kilimli üzerinden Filyos bağlantımızı sağlamak ve onun ihalesi çıkarılmasına sağlamaktır Sayın Ulaştırma bakanımız ihalenin yapılması konusunda talimatını verdi. Zonguldak'ın her tarafında iktidarımızın hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Ereğli Bölgesi'nde tersanecilik anlamında güzel gelişmeler oluyor.

Üniversite binası için belirli bir görüşme yaptık ve en kısa zamanda bunlar belirli bir hal alacak. Alaplı bölgesinde biliyorsunuz devlet hastanemizin inşaatı devam ediyor.

Milli eğitim alanında ise okul inşaatları devam ediyor. Zonguldak'ımızda, Kozlu'muzda ve Kilimli'de de aynı şekilde inşaatlar devam ediyor.

Bununla beraber vadi bölgesi dediğimiz Devrek, Gökçebey ve Çaycuma bölgesinde de yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En son gelişmelerden bir tanesi konusunda bilgi vermek istiyorum. Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi anlamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız gerekli girişimler sonucunda İnşallah Gökçebey Organize Sanayi bölgesini en kısa zamanda faaliyete geçirmek hedefimizdir. Bu bağlamda İnşallah 13 Ekim'de bakanlık yetkilileri Zonguldak'ta gelerek yer tespiti çalışmalarını yapacaklar. Bununla beraber inşallah o bölgede alt yapı ve parselasyon çalışmaları hızlı bir şekilde başlayarak yatırımcılarımıza tahsisleri ve bunun akabinde ise yatırımlar başlayacaktır. Tarım Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Altyapı ihalesi bakanlığımızın takdir ile gerçekleştirildi biliyorsunuz. Şu anda yüklenici firma orada çalışmalarına başladı. 15 parça 25 ve 30 dönemlik Parseller halinde yatırımcılar şu anda müracaatlarını yaptılar."