Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta çeşitli duraklarda faaliyet gösteren taksici esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Taksici esnafı, Zonguldak Belediyesinin, Taksi, Dolmuş ve Servis Yönetmeliğinde değişiklik yaparak yetkilerin değiştirilmesi talebiyle ilgili şikayetlerini aktarırken, Yavuzyılmaz, konunun çözümü noktasında belediyenin bir uzlaşı formülü geliştirerek mağduriyetlerin oluşmaması için adım atması gerektiğini söyledi.

Yönetmelikteki değişikliklerin başta 550 taksici esnafını, yolcu taşımacılığı ile uğraşan diğer paydaşları ve ailelerini etkileyeceğini söyleyen Yavuzyılmaz, ülke işsizlik ve ekonomik sıkıntıların pençesindeyken, yönetimlerce atılan adımların sorumluluk ve hassasiyetler içermesinin önemine dikkat çekti.

CHP'li Milletvekili konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak Belediye Başkanlığı'nca alınan karar sonrasında taksici esnafımıza iletilen tebligatlar ile ilgili yönetmeliklerde değişiklikler yapılacağı ve esnafın bu yeni yönetmeliğe uyması talep edilmiştir. İlgili düzenleme, mevcut yönetmelikteki birçok maddeyi kapsamaktadır. Bu değişiklikleri yaparken konunun tarafı olanların haklarını korumak, sosyal ve ekonomik etkenleri göz ardı etmeden, tüm hassasiyetlere dikkat edilerek adım atmak gerekir. Yıllar itibariyle birçok parametre ve tecrübelerden geçerek hazırlanan yönetmeliklerin değişiminde bu titizlik ve ilkelere özen gösterilmesi zaruridir. Elbette bu uygulamanın da toplumun genelinin faydası için yapılıp yapılmadığını derinlemesine inceleyeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik krizde, zor koşullar altında geçinmeye çalışan taksici esnafını huzursuz etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sürecin bol iletişim, nazik üslup ve kanunlar çerçevesinde işletilmesi, tüm tarafların oluruyla adımların atılması temennimdir, takipçisi olacağız."