Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, beraberinde AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Hotlu ile birlikte Yurtbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Zeki Yurtbay'ı, Çaycuma'daki fabrikasında ziyaret etti.

Bölgedeki sanayi ve yatırımlar hakkında bir süre Yurtbay ile sohbet eden Özbakır, Filyos Projesi tamamlandığı takdirde göç eden yöre insanın tekrar döneceklerin söyledi. Filyos Projesi kapsamında açılan tüm davaları bitirdiklerini ifade eden Özbakır, başarılarından dolayı Zeki Yurtbay'ı tebrik etti.

İleride Filyos Vadisi'ne yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden İşadamı Yurtbay, "Bölgemizde sanayici kalmadı. Yurtbay Seramik olarak dünyanın her yerine ürün gönderiyoruz. Gemiye bindiği zaman 'mesafe' diye kavram yok. Filyos'a da liman yapılırsa, gemiler gelecek ve firmalar ürünlerini rahatlıkla gönderebilecekler. Bütün mesele yatırımların ihracata dayalı olması. Yurtbay Tuğla olarak ihracatta oldukça iyiyiz. Bu yılsonunda 40 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Çaycuma'da otomasyon sistemine geçirdiğimiz tuğla fabrikamız ise şu an oldukça iyi. Hatta sıra bekleniyor diyebiliriz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi