-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, delege seçimleri, ilçe ve il başkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Hakkı Güney, Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Muharrem Akdemir'in il başkanı adayı olması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güney, delege seçimlerinin 8 Kasım'da olacağını belirterek "Delege seçim takvimi 30 Eylül tarihinden itibaren başladı. Yakında askı olayı var, askı olayından sonra 8 Kasım'da mahalle delege seçimleri başlayacak. 14 Aralık ile 27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongrelerimizi yapacağız. 3 Şubat ve 2 Mart arası il kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Takvim şu anda işliyor. Nisan ayında da 37'inci olağan Kurultay'ımızı yapacağız" dedi.

Muharrem Akdemir'in il başkanlığı adaylığı girişimlerini değerlendiren Güney, şunları söyledi; "Sayın Muharrem Akdemir, 8 sene Zonguldak Belediye Başkanlığı görevini yapan büyüğümüz. Delegelerimizin ve üyelerimizin takdirine bağlı bir şey. Eğer bir düşüncesi varsa CHP'de herkes aday olabilir, bu bir yarıştır. Ama şu vardır; CHP'de belediyecilik siyaseti yapılmaz, genel siyaset yapılır. Muharrem Bey de genel siyasetin içinde 'Ben varım' diyorsa hay hay buyursun aday olsun. Belediyecilik farklıdır, siyaset daha farklıdır. Üyelerin teveccüh göstermesi lazım, üyelerin teveccühünü alan her arkadaşımız CHP İl Başkanlığı koltuğuna oturabilir. Sayın Muharrem Akdemir'in örgütsel olarak nasıl bir etkinlik yapacak bilmiyorum. Şahsım adına konuşayım; ben örgütçü bir partiliyim. Tabandan geliyorum, tabandan geliyorum. Siyasetin tabanından yetişmeniz gerekiyor, görüşlerimiz aynıdır ama uğraşlarımızı değişiktir. Kendisinin hedefi nedir bilemem, benim milletvekilliği ya da belediye başkanlığı gibi bir hedefim yok. Sayın Akdemir'in artık belediye başkanlığı hedefi olmaz, o zaman milletvekilliği mi düşünüyor? O düşünceyi bilemiyorum, benim öyle bir düşüncem yok. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni Zonguldak'ta 3 ve 4 milletvekiline çıkartmak. Örgütsel anlamda bütünleşmeyi sağlamak ve Zonguldak'ta artık varlığımızı göstermek. Bunlar ileriki günlerde şekillenecek."

Editör: Pusula Gazetesi