Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde (ZGC) Basın Masası'nın konuğu oldu. Basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan Milletvekili Hamdi Uçar, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin Zonguldak'ta kurum ve daire müdürlüklerinde yer alan bürokratların sadece vekil olarak atanması ve asaletlerinin verilmemesi sorusunu cevaplayan Hamdi Uçar, Zonguldak'ta görevini vatandaşın hizmeti için yerine getirmeyen ve aksatan bürokratların gideceğinin sinyalini verdi. Bürokratların çeşitli nedenlerle görevlerini aksattıklarını belirten Milletvekili Hamdi Uçar, "Bürokratik hiyerarşiden şikayet ediyoruz. İstediğiniz kadar kanun çıkartın, yasa çıkartın ama bu kanunları uygulayanlar adam gibi uygulamıyorsa sorunlar yaşanabiliyor. İşi engelleyen, yokuşa süren bürokratları gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde görevini yapmayan bürokratlarla ilgili yaptırımlarımız olacak. Vatandaşın taleplerini yerine getirmiyorsa yorulmuş demektir ve biz bunların kim olduklarını tespit esiyoruz. Zonguldak'ta hatırı sayılır sayıda bu şekilde bürokrat var ve bunlar hakkında rotasyon deyin metal yorgunluğu deyin ne derseniz deyin bir çalışma yapacağız" ifadelerini kullandı. Her siyasetçinin her bürokratın belli bir süre makamlarda kalması gerektiği düşüncesinde olduğunu belirten Uçar, "Bana göre gelenlerin hepsinin belli bir süresi olmalı. Siyasette bizde 3 dönem kuralı vardı ve bu işletilmeli. Bürokratlarda da böyle bir şey olmalı. Adam göreve bir geliyor 20 yıl görevde kalıyor. Adamı getiriyorsun her dönemin adamı oluyor. Buna bir son verilmeli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"MİTHATPAŞA TÜNELİ'NDE ÇALIŞMALAR KESİNLİKLE DURMAYACAK"

Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak ile ilgili merak edilen çalışmaları da aktardı. Mithatpaşa Tüneli'nde "Mithatpaşa Tüneli şehir trafiğini yüzde 35 rahatlatacak bir proje. Ulaştırma Bakanımıza sorunları ve tünelin daha yarısının bitmediğini ilettik. Çok ciddi bir ödeneğin aktarılması için Sayın Bakanımız talimat verdi. Maliyeti gerçekten çok yüksek. 2020 Şubat ya da Mart gibi delme işlemi tamamlanacak ve ardından diğer çalışmaları yapılacak. Trafiğe açılana kadar artık Mithatpaşa Tüneli'nde çalışmalar kesinlikle durmayacak. Bununla birlikte tünele bağlantılı olacak olan kavşak düzenlemelerini de gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"LAVUAR ALANI VE SAHİL PROJELERİ 2 AYA BAŞLIYOR"

Zonguldak'ta Lavuar Alanı ve Sahil Projeleri'nin tamamlandığını ve 2 ay içerisinde inşaat çalışmalarının başlayacağını ifade eden Milletvekili Hamdi Uçar, "Lavuar Alanı, Sahil Kordonu ve Liman Arkası'nın bulunduğu alanla ilgili çalışmalar başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Zonguldak'a geldi. Burada incelemelerini yaptı. Lavuar Alanı'nda rant oluşturacak yapıların yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Zonguldak'a geldiler burada 2 aydır çalışma yapıyorlar. Altyapı proje çalışmaları tamamlandı. Ama şöyle bir algı var projeyi boşver başlayalım. O zaman derme çatma bir şey oluyor. Şu anda Adliye'nin önünden Valilk önüne kadar hazırlanmış bir proje var. Aynı zamanda Lavuar Alanı ile ilgili bir proje var. Ya önümüzdeki ay ya da ondan sonraki ay bu alanların çevresi kapatılacak ve inşaat çalışmaları başlayacak. 3 etaptan oluşacak. Birinci etapta bu iki proje hayata geçirilecek. 2'inci etapta ise Fevkani Köprüsü'nün kaldırılması var. Sayın bakanımız köprünün yapılacak olan projeleri kapatacağını ifade etmişti. Siyasi olarak baktığımızda eğer bu hizmetler bu dönemde Zonguldak'a gelmez ise hiçbir zaman gelmez. İsmail Eşref döneminde Lavuar Alanı için bir proje hazırlandı. Ben bile baktığımda ne güzel proje dedim. Keşke gerçekleşse dedim. Ancak alan TTK'nın alanı ve bunu bu şekilde proje çizmekle yapamazsınız. Bunu gördük" dedi.

"KIZ MESLEK LİSESİ'Nİ BAŞKA BİR YERE TAŞIYARAK O ALANA ÇOK KATLI BİR OTOPARK YAPILMASI GEREKTİĞİ GÖRÜŞÜNDEYİM"

Yeni yapılan 400 yataklı Devlet Hastanesi Projesi'nde yaşanan otopark sorununun Kız meslek Lisesi'nin başka bir yere taşınmasıyla çözülebileceğini belirten Milletvekili Hamdi Uçar, "Ben hastanenin mevcut yerine değil, 69 Ambarları'nın bulunduğu alana yapılması görüşündeydim. Ancak o dönemde 69 Ambarları için hava kirliliği ve zemin raporları sunan sivil toplum kuruluşları oldu ve mevcut yerine yaptılar. Madem hastane buraya yapılıyor o zaman Kız Meslek Lisesi'nin oradan kaldırılması gerekiyor dedim. Çünkü poliklinik hizmeti veren bir hastanenin otoparkı olmalı ve şu anda sıkışık bir alan ortaya çıktı. Kız Meslek Lisesi'ni başka bir yere taşıyarak o alana çok katlı bir otopark yapılması gerektiği görüşündeyim. 300 araçlık bir otopark alanı oluşturabiliriz. Okul zaten yolun ortasında öğrenciler yolun ortasına servisten iniyor. Okulu nereye kaldıracağız diyorsunuz. Çevresinde 6 tane okul var. Kız Meslek Lisesi'nde 5 yıl önce 850 öğrenci vardı ve bugün 480 öğrenci var. Fiziki ortamları da uygun değil. Okulun yıkılmasına tepki var bunun nedeni projede otoparkın yer almaması. Haklılar yanlış bir proje ama yanlışa yanlışla cevap veremeyiz. Otopark alanı oluşturmalıyız. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin fiziki yapıları yıprandı ve çok dağınık yerlerdeler. Benim şahsı düşüncem eski binanın bulunduğu alana yeni bir proje ile bu iki hastaneyi buraya taşıyabiliriz. Bu benim şahsi düşüncem. Tüp geçitle eski hastanenin yeni hastaneye entegre edilmesi zaten gündemde. Sağlık Bakanımıza gittik ve süreci anlattık. Yaşadığımız sıkıntıları anlattık. Bakanımız talimat verdi ve çalışmalar aralıksız sürüyor. Şu hastanemiz bitsin ardından mevcut hastanenin projesini değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"SAHİLİMİZ VAR AMA SAHİLİMİZDEN FAYDALANAMIYORUZ"

"Bu şehri yıkmadan yapmanız mümkün değil" diyen Milletvekili Hamdi Uçar, "Yıkılacak yerler var korunması gereken yapılar var. Tarihi ve kültürel zenginliği olan yerleri koruyalım ve güzelleştirelim. Kız Meslek Lisesi'ni koruma altına alıyorlarmış. Bunu alan idareci art niyetlidir. Fransızlardan kalan mimari eserler korunsun ve güzelleştirilsin. Devlet adama işletmesi için 10 metre kare yer vermiş, ama ne olmuş bu 120 metre kare 100 metrekare olmuş. Şehri sıkmışlar. Şehrin toparlanması lazım. Bizim sahilimiz var ama sahilimizden faydalanamıyoruz. Limanı dolduracak mısınız diyorlar. Liman doldurulur mu? Zonguldak'ta müthiş alan var yeter ki proje yapın. Kıyı çizgisinde herkes bir yerleri kapatmış. Hiç kimse yerinin değişmesini istemiyor" dedi.

"KÖPRÜNÜN TAŞIYICI KOLONLARININ KESİLDİĞİ BİLGİSİ VAR"

Fevkani Köprüsü'nün Labuar Alanı Projesi ile Sahil Kordonu Projesi'nin tamamlanmasının ardından 2'inci Etap Projeler çerçevesinde kaldırılacağını belirten Milletvekili Hamdi Uçar, köprü altındaki iş yerlerinin bazılarında yapılan tadilat çalışmalarında köprünün taşıyıcı kolonlarının kesildiğini söyledi. Köprünün kaldırılmaz ise bir facia olabileceğini ifade eden Milletvekili Hamdi Uçar, "Köprüaltı ile ilgili konuşuyoruz, 10 yıldır konuşuyoruz. Köprü ile ilgili teknik çalışmalar yapılıyor. Gelen uzmanlar incelemelerde bulunuyor. Yıkılması gerektiğini ve köprüde metal yorgunluğu olduğunu ifade ediyorlar. İlla bunu yıkmamız için bir facianın mı olması lazım, başımıza bir şey mi gelmesi lazım. Belediye oradaki esnafımız için tabi ki yer hazırlayacak. Şimdi o zaman da köprü altındaki esnaf diyor ki bana belediye baba yer verecek mi. Bu şehirde herkesin hakkı var herkes baba yer ister. 2 üniversitenin yıkılması yönünde raporu var. Bunları Belediye Başkanımız açıklayacak. 3 alternatifli maliyetlerin de yer aldığı raporlar var ve bunları Belediye Başkanımız açıklayacaktır. Arkadaşlar köprüyü dışardan görüyoruz. Bazı dükkanlarda köprünün taşıyıcı kolonlarının kesildiği bilgisi var. Adam içerde ne yapmış belli değil. Köprüde finansman sorunu yaşanmaz. Kendi kendini amorti eder. Bugün orada yaklaşık 30 milyon ki belki de 40 milyon değerinde çelik var. Sahil Projesi ile Lavuar Alanı projesine başlıyoruz. Bundan sonra da esnafımız için yer ayarlayıp köprünün kaldırılması aşamasına geçeceğiz. Herkesin keyfine göre yer veremeyiz. Adam Lavuar Alanı'ndan dükkan istiyor. Yasa ile bunu yapamıyorsun. Rant ve ticari amaçlı yer yapmak kesinlikle yasak" ifadelerini kullandı.

"20 METREKARE BÜFE 100 METREKARE OLMUŞ"

İşgal alanlarına da dikkat çeken Milletvekili Uçar, "Milli Egemenlik Caddesi'ndeki kafelerin yıkım kararı var. Bakın projede kaç metrekare görünüyor. 20 metrekare bir ihtiyaç büfesi. Ama bakın kaç metrekareye çıkmışlar. Oraya karayollarından üst geçit istediler. Karayolları bu şekilde bir ticari işletme olmaz dedi. Karayolundan çekme mesafesine de uygun değil dedi. Orada yolun karşısına geçerken kaç kişi öldü? Bir kadın hala fizik tedavi görüyor. 2 tane mühendis orada can verdi. Hiç kimse bunların hesabını yapmıyor. Bunlara neden dokunuyorsunuz diyorlar. Ticari alan olan yerlere gelin yapalım" diye konuştu.

"BUNLAR POPÜLİST, ŞOVA YÖNELİK BİR SİYASET İÇERİSİNDE"

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ı eleştiren Hamdi Uçar, "Eleştiri ve tenkidi hep siyasilerle ilgili yapıyoruz. CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Kozlu Sahili'ne geldi, orada şırıngaları, tıbbi atıkları çekip gösterdi. Yahu senin belediyenin döneminde döküldü bunlar. Oradan geliyor bunlar. Islah edilmemiş alan. Islah edelim de ama gidip onu gösterme. Bunlar Zonguldak'ta hiçbir etkinliğin içinde olmazlar ama gelirler böyle fotoğraflarla poz verirler. Biz Bakanlarımıza gidip sorunların çözümü için çalışıyoruz. Kilimli Sahil Yolu'na gidiyor benim sayemde yapıldı diyor. Sahile iniyor kendi partisinin döneminde atılan çöpleri gösteriyor. Dereye iniyor şu diyor bu diyor. Sen bunları daha yeni biliyorsun, sen buraya daha yeni geldin. Bunlar sorunların çözümüne destek vermekten ziyade popülist, şova yönelik bir siyaset içerisindeler. Biz bu şehre borcumuz var diye geldik. Sorunları çözmek için geldik ve çözeceğiz" ifadelerini kulandı.

"ZONGULDAK VALİLERİN, EMNİYET MÜDÜRLERİNİN VE BÜROKRATLARIN EGOLARINI TATMİN EDECEĞİ BİR YER DEĞİL"

Zonguldak'ın valilerin, emniyet müdürlerinin ve diğer bürokratların egolarını tatmin edeceği yer olmadığına dikkat çeken Hamdi Uçar, "Biz projeleri takip ederiz bunları uygulayacak olanlar da valilerdir. Vali Ahmet Çınar döneminde balıkçı barınakları yıkıldı. Emniyet güçleri ve kepçeler geldi ve yıkım yapıldı. Devlete kim bir şey diyebilir ki? Eğer yanlış yapılan bir şey var ise valinin görevi bunları yıkmaktır. Hazineye ve Milli Emlak'a ait araziler işgal edildiyse Vali bunların yıkımını gerçekleştirmelidir. Bir vali projeler yapıyor hazırlıyor tabelalar asıyor ve tayini çıkıp gidiyor. Onun yerine başka bir arkadaş vali olarak atanıyor. O da 'Yok ben bunları beğenmedim' diyor. Bundan sonra böyle bir şey yok. Zonguldak Valilerin, emniyet müdürlerinin ve bürokratların egolarını tatmin edeceği bir yer değil. Buraya hizmet edilmesi gerekiyor. Biz Sayın Valimiz ile her zaman görüşme halindeyiz. Projelerin hayata geçmesi için bakanlarımızla da görüşerek hepimiz birlikte çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

AKBIYIK: "EKSİKLERİ, SORUNLARI VE SORULARIMIZI MASAYA YATIRIYORUZ"

Hamdi Uçar'a ZGC Basın Masası'na katıldığı ve soruları yanıtladığı için teşekkür eden ZGC Başkanı Derya Akbıyık, "Vekilimizin ve Başkanımızın ziyareti bizleri onurlandırdı. Biz kendilerinden çalışmalarına yönelik açıklamalar alacağız. Zonguldak'ın eksikleri, sorunları ve sorularımızı masaya yatırıyoruz. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederiz. Kendisinin özellikle Basın Sitesi'nde büyük destekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi