Alaplı ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun ailelerine ait yer hisselerini kendilerinden habersiz şekilde toplayarak, haksız kazanç sağladığını iddia ettiler. Yıllardır kendilerine ait olduğunu bildikleri yerlerin Faruk Çaturoğlu'nun farklı isimleri kullanarak elde ettiğini iddia eden vatandaşlar, "Herkes sonunda iki metrekarelik yere gömülecek" dediler.

Vatandaşlar, imar düzenlemesi kapsamında, AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan arazilerin hisselerini "müstakil veya hisseli olarak hak sahiplerine dağıtması" kapsamında farklı isimler üzerinden aldığını ileri sürdüler. Vatandaşlar, durumu yer bölümü için gittikleri devlet dairesinde öğrendiklerini ifade ettiler.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'na ateş püskürüyor. Mahalle halkı, 18 inci madde gereği belediye (ya da valiliğin) imar düzenlemesi sonucu "müstakil veya hisseli olarak hak sahiplerine dağıtmaya" yetkili olduğu ortak kılınmış ve bu maddeden yararlanarak hisseleri topladığını ve topladığı yerlerle ilgili olarak inşaata başlayacağını, yapılacak inşaattan sonra kendi evlerine bile giremeyeceklerini iddia ettiler.

Yıllardır anneleri, babaları, dedelerine ait yerlerin kendilerine ait olduğunu zanneden ve yer bölümü için gittikleri devlet dairesinde olayı öğrendiklerini kaydeden vatandaşlar, yaşananlara anlam veremediklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar, AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun yerleri gerçek fiyatının çok altında farklı yollarla elde ettiğini, topladığı hisselere de ortak tapu çıkarttığını, kendisinin belediye başkanlığı döneminden bu yana bu hisse alımının da devam ettiğini iddialarına eklediler. Yapılan işlemlerden dolayı kendilerine hiçbir bilgi belge ya da uyarı gelmediğini kaydeden vatandaşlar, askıya asılan ilanda da haberlerinin dahi olmadığını ifade ettiler.

Mağdur olduğunu söyleyen Selçuk Akkaya, "Bu yerler dedelerimizden kalma. 200 senelik. Burası hisseli olan yerimiz. Ancak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, buraların hisselerini kimilerine çatı için para vermiş, kimilerine hacca göndermek için para vermiş ve bu hisseleri toplayıp kendisine malik ettirdi. Topladığı hisselerin yerlerine de inşaat yaptırmak için. Burada babadan kalma bir 200 metrekarelik yeri kendisine malik etti. Bu hisseleri kendisine gerçek değerinin çok altında aldı" dedi.

Kardeşleri arasında yerleri bölmek amacıyla devlet dairesine gittiklerinde gerçeği öğrendiklerini kaydeden Aynur Buldum ise, "Biz kardeşler olarak yerlerimizi bölecektik. 'Tapu çıkacak' dediler. Tapu dairesine gittiğimizde Faruk Çaturoğlu'nun hisseleri aldığını öğrendik. Faruk Çaturoğlu, belediye başkanı olduğu zaman yerleri almış. 10-15 sene önce almış buraları. Biz yeni duyduk. Bize kimse bir şey söylemedi. 'Askıya aldık' dediler, ama kimsenin haberi yok" ifadelerini kullandı.

"60 DÖNÜM DEĞİL, İNSANA 2 METREKARE YETER, KİMİ DUA EDER KİMİ İSE OKUR"

Mahalle sakinlerinden olan ve kendi evinin tapusu karşılığından Faruk Çaturoğlu'nun daire başına 15 bin lira tapu parası istediğini iddia eden Recep Coşkun ise, insanlara en fazla iki metrekare yer yeteceğini, ölümlü dünyada mezar başına gelenlerin ya dua edeceğini ya da arkasında okuyacağını söyledi. Coşkun, "Buradaki ablalarımız, ben kendimi bildim bileli burada oturuyorlar. Burada gelip çalışma yapılacak, sondaj yapılacak bina yapılacak. Buradaki oturanlar insan değil mi? Bir telefon, ihbarname, ihtarname hiçbir şey yok. 'Buranın tapuları yok' diye artık ne uydurduysa Ankara'da nasıl bir eğitim aldı ise bunları bizim elimizden almaya çalışıyor. Yazık, günah. Biz halk olarak şu anda mağduruz. Ben 40 senedir oturduğum eve daire başına 15 bin lira tapu için para vereceğim. 4 tane dairem var, eder 60 bin lira. Önümde düğünüm var. İnşaat yapıyorum. Yazık, günah değil mi?"

"BİZ KIRMIZI KOLTUKLARDA OTURUP PARA KAZANMIYORUZ"

Recep Coşkun, kendilerinin alın teri dökerek para kazandığını söyleyerek, "Biz kırmızı koltuklarda oturup para kazanmıyoruz. Ben 8 saat boyunca vardiyalı olarak çalışıyorum. Gece mi gündüzüme katıp çalışıyorum. Kırmızı koltuğum yok. Mercedes'im yok. Ama kişiliğimden hiçbir zaman ödün vermedim. Sayın Cumhurbaşkanıma da sesleniyorum. Reisimiz, Cumhurbaşkanımız; adalet varsa eğer, sesimizi duysun, bize sahip çıksın. Benim babam aç kaldı, açık kaldı. Bu binaları yaptı. Ömer Hocam. Çocuklarımızı okuttu. Gelecekleri için çabaladı. Faruk Çaturoğlu, rahmetli Ömer Hocamızın öğrencisidir. Onun elinde büyüdü. Ama ne yaptı? Faruk Çaturoğlu büyüdü, milletvekili oldu. Fakat şu an hocasının evini elinden alıyor. Milletvekili yaptık. 'Bizlere bir şeyler yapsın' diye. Ama ne yaptı? Evimizi, yerimizi almaya çalıştı. Ablamın oturacak evi yok. Fakat, 60 dönüm arazisi şu an istimlak edildi. Ne yapacak toprağı? Ölmeyecek miyiz? İki metrekare düşecek, 60 dönüm değil. İki metrekarelik yer, üzerimize mermer. Kimisi dua eder, kimisi de beddua okur" dedi.

AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve haberde ismi geçen isimlerin cevap hakları saklı kalıp, açıklama yapmak istedikleri takdirde cevap haklarına yer verilecektir.

Editör: Pusula Gazetesi