AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar, Başkan Halil Posbıyık'ın kendisi için Beycuma Beldesi'nden 76 kişiyi Erdemir'e yerleştireceği yönündeki açıklamalarını kabul etmediğini belirtti.

Milletvekili Uçar, Posbıyık'a meydan okuyarak "Değil 76 kişi, 1 kişiyi bile işe aldığımı ispatlasın, istifa edeceğim, ama bulamazsa kendisi istifa edecek mi?" dedi.

Uçar'ın Pusula'ya yaptığı açıklama şöyle;

"Bunlar çok basit açıklamalar, bunlara cevap vermekten imtina ediyorum. Bir siyasetçinin bu kadar basit seviyeye inerek böyle açıklama yapmasını esefle kınıyorum. Ben il başkanlığı dönemimde dahi Erdemir'e 1 kişiyi bile işe yerleştirmedim, şimdiye kadar böyle bir talebimiz olmadı. Erdemir'i bu konularla ilgili zaten mesafesi vardı. Ben bir kişiyi işe yerleştirmedim, talep de etmedim. Bırakın 76 kişiyi eğer ben bir kişiyi işe yerleştirdiysem araştırsın bulsun ben istifa edeceğim. Eğer o da bu sözünün arkasında duruyorsa çıksın bir kişiyi bulamazsa istifa edecek mi? Kamuoyunda bunun açıklamasını yapsın. Burada kurumu da yıpratmanın anlamı yok. Erdemir, ülkemizin ve bölgemizin göz bebeği kurumlardan biri. Birilerini yıpratmak adına yapılan beyhude uğraşlar. Ereğli halkı kimin ne yapmak istediğini biliyor. Bugün kendi çıkarları için ve egolarını tatmin etmek adına bu işlere yeltenenlerin sonu iyi değil."